Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


17-11-2008
Frugi Venta pleit bij regering voor kredietverzekeraars

Vandaag, bij de installatie van het Platform Groothandel, opvolger van het Nederlands Verbond voor de Groothandel, heeft Frugi Venta voorzitter Wim Tacken indringend aandacht gevraagd voor de actuele ontwikkelingen bij kredietverzekeraars. Bedrijven mogen hier niet de dupe van worden.

Vorige week kreeg een aantal leden te maken met het intrekken van kredietlemieten door kredietverzekeraars. Dit had te maken met de grote hoeveelheid claims die de verzekeraars te verwerken kregen, met name in Oos-Europa en Rusland als gevolg van de kredietcrisis.

Scharnierfunctie
Na de financiële injecties in banken en in overige landen eveneens in verzekeraars, achtte Tacken het noodzakelijk de regering te wijzen op de moeilijke positie van de kredietverzekeraars. Zij vervullen een scharnierfunctie tussen de financiële wereld en de reële economie.

Limieten
"Met een dringend beroep op de regering, hopen we te kunnen bereiken dat bedrijven zoals die in onze sector, kunnen blijven functioneren. Het mag niet zo zijn dat bedrijven hun werk deels moeten staken vanwege het intrekken van limieten van kredietverzekeraars. We hopen dat de regering er voor zorgt dat deze bedrijven hun werk ongehinderd kunnen blijven uitvoeren", aldus Tacken.