D66

Plasterk zegt hulp aan Concertzender toe

17 november 2008

Minister Plasterk (Cultuur, PvdA) gaat er bij de raad van bestuur van de Publieke Omroep op aandringen dat de bijdragen van de Concertzender op de radio behouden blijven. Die toezeggingen deed de minister in antwoord op vragen van D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham.

Waardevolle bijdragen

Minister Plasterk schrijft in zijn antwoorden aan de Kamer: "Ik ben bereid nader met de raad van bestuur in overleg te treden om helder te krijgen hoe de waardevolle bijdragen van de Concertzender aan de Nederlandse muziekcultuur in een nieuwe constellatie een passende plek zullen vinden." Vorige week meldde het radiostation dat de Publieke Omroep per 1 januari 2009 de stekker uit de Concertzender gaat trekken.

Unieke programmering

Van der Ham had Plasterk halverwege oktober al om opheldering gevraagd. Volgens de sociaal-liberaal voegt de Concertzender daadwerkelijk iets toe aan het publieke bestel: "Zij verzorgt een uitzonderlijke programmering van serieuze muziek die niet te vinden is op andere publieke radiostations. Daarmee levert zij een unieke bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Ik ben blij dat de minister dit onderkent en bereid is zich hard te maken voor deze zender."