ABVAKABO FNV

Collectieve ziektekostenregeling: uw werkgever in de zorg betaalt mee

In veel cao's in de zorg is een hoge werkgeversbijdrage opgenomen voor een collectieve ziektekostenverzekering bij IZZ. Bovendien krijgen werknemers in de zorg bij IZZ ook 7% collectiviteitskorting op de premie van de Basisverzekering. De werkgeversbijdrage geldt in de meeste gevallen ook voor de meeverzekerde partner en zijn kinderen gratis meeverzekerd voor de aanvullende verzekeringen.

De achterliggende gedachte bij de collectieve IZZ-regeling is dat zowel werknemers als werkgevers hiervan profiteren. Voor werknemers is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Zij profiteren door de landelijke solidariteit van een aantrekkelijke collectieve premie en een uitgebreid pakket, afgestemd op hun behoefte.

Voor werkgevers in de zorg is de IZZ-regeling een versterking van de arbeidsmarktpositie. Door de werkgeversbijdrage wordt een zeer aantrekkelijke aanvullende zorgverzekering voor werknemers in de zorg toegankelijk. Door de op de zorg afgestemde vergoedingen in de Basisaanvullende regeling, is de werkgeversbijdrage een directe investering in het gezondheidsbeleid van de medewerkers. 17-11-2008, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Thuiszorg, Universitair medische centra, Verpleeg- en