Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer

Datum Bijlage(n) 17 november 2008 3 Ons kenmerk Uw kenmerk RWS/SDG/NW2008/1375/71510 2008Z04643 / 2080903180 Onderwerp
Kamervragen

Geachte voorzitter,

Hiermee beantwoord ik de vragen die het lid De Krom heeft gesteld over de ontwikkeling van een stijlenboek voor de autosnelwegen (ingezonden 20 oktober 2008).


1. Bent u bekend met het artikel "Rijkswaterstaat geeft elke snelweg zijn eigen smoel"?


1. Ja.


2. Welk probleem wordt opgelost met de ontwikkeling van het stijlenboek?


2. Het `stijlenboek' waarnaar lid De Krom verwijst heet "Architectonische Specificaties Regenboogroute A12" en is uitgegeven in juli 2006. De architectonische specificaties per rijksweg helpen Rijkswaterstaat en haar omgevingspartners bij het realiseren van een mooi, rustig en veilig wegbeeld van onze autosnelwegen. De uitvoering van onder meer viaducten, geluidsschermen en wegmeubilair in een samenhangende vormgeving spaart geld en tijd. Dit helpt Rijkswaterstaat bij de uitvoering van de grote bouwopgave van de komende jaren. Architectonische specificaties voor het wegontwerp zijn inmiddels opgesteld voor de A2, A4 en A27. Ook voor andere rijkswegen is het Kabinet voornemens hiermee aan de slag te gaan. Dit beleid is verwoord in de nota "Een Cultuur van Ontwerpen, Visie Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp".
Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

RWS/SDG/NW2008/1375/71510


3. Bestaat er een maatschappelijke vraag naar dit project? Zo ja, waar ligt deze? Zo neen, waarom wordt dit beleid dan ingevoerd?

3. Ja. Nederland is aan het verrommelen en veel Nederlanders ergeren zich hieraan. Met name langs snelwegen wordt in hoog tempo gebouwd, waarbij onvoldoende rekening wordt gehouden met het landschap. In de Ruimteagenda van de Volkskrant (april 2007) was `schoonheid en beleving' één van de zeven thema's, waarbij aandacht werd gevraagd voor het ten koste van geluidsschermen, billboards en bedrijventerreinen verdwijnende traditionele Hollandse landschap. Ook uit een internetpeiling in opdracht van VROM blijkt dat Nederlanders zich zorgen maken over de verrommeling van de snelwegomgeving (Snelwegpanorama's, een burgerconsultatie, Bureau KLB, juli 2007). Daarnaast speelt, zoals geformuleerd in vraag 2, het maatschappelijke belang van kosten- en tijdsbesparing bij grote wegenprojecten. De uitwerking van architectonische specificaties per snelweg maakt deel uit van het kabinetsbeleid voor een duurzame ruimtelijke inrichting van Nederland. Dat beleid is verwoord in de nota's "Een Cultuur van Ontwerpen, Visie Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp" en "Zicht op mooi Nederland, Structuurvisie voor de Snelwegomgeving".


4. Wat zijn de kosten van het pilotproject op de A12 en van de ontwikkeling van het stijlenboek? Wat zijn de verwachte kosten van de implementatie op alle autosnelwegen?

4. Een analyse van kosten en baten laat zien dat implementatie van de architectonische specificaties A12 budgetneutraal wordt uitgevoerd. Tegenover de eenmalige ontwerpkosten staat dat het toepassen van uniforme ontwerpen tijd en geld spaart bij de uitvoering en het beheer van projecten aan de A12. De baten van de ruimtelijke kwaliteit (het tegengaan van verrommeling) en een rustiger en veiliger wegbeeld komen hier nog bovenop. Zowel voor de A12 als voor andere snelwegen worden door de synergievoordelen derhalve geen extra kosten verwacht.


---

RWS/SDG/NW2008/1375/71510


5. Kunnen wij nu uitkijken naar de stippenroute op de A1 en ruitenroute langs de A73, nadat u eerder de gestreepte kleurencodes op de lichtmasten langs de A12 heeft aangebracht, de zogeheten regenboogroute?

5. Nee. Met het aanbrengen van kleurenbanden op de lichtmasten in de middenberm van de A12 is uitvoering gegeven aan een besluit dat is genomen onder een vorig kabinet. Zoals eerder gezegd in antwoord op vragen van het lid Verdonk over kleurenbanden op lichtmasten langs de A12 (in de brief aan uw Kamer met het kenmerk RWS/SDG/NW2008/657/66047 d.d. 9 juli 2008) betrof het een eenmalige actie en is het mijn insteek dat er voor andere autosnelwegen geen kleurenbanden, stippen of ruiten worden ontwikkeld.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings


---