Fonds verstandelijk gehandicapten winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen

17/11/2008 17:45

Omroep MAX

Fonds verstandelijk gehandicapten winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2008

Fonds verstandelijk gehandicapten is de winnaar geworden van de eerste editie van de ANBO/ MAX Goede Doelen Prijs. Fonds verstandelijk gehandicapten mag zich een jaar lang 'Het Goede Doel van het Jaar' noemen. De belangenvereniging voor 50-plussers ANBO kwam samen met omroep MAX tot het initiatief voor de prijs van het Goede Doel van het Jaar. ANBO en omroep MAX willen met deze prijs hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het thema van het eerste jaar was aanmoediging.

In het programma 'Tijd voor MAX' werd vandaag de prijswinnaar bekend gemaakt.

De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. Van 1 juni tot 15 november 2008 konden Nederlanders op verschillende manieren hun stem uitbrengen. Er zijn in deze periode bijna 22.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar Fonds verstandelijk gehandicapten. Het Nederlands publiek heeft hiermee bepaald dat Fonds verstandelijk gehandicapten de titel 'Goede Doel van het Jaar' mag dragen.

Theo van Loon, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten: 'Wij zien de titel als een beloning voor jarenlang hard werken. We zijn enorm bij met de waardering die het Nederlandse publiek heeft voor het werk dat wij doen voor verstandelijk gehandicapten.'

Liane Wubbels, directeur van ANBO: 'De tien genomineerden verrichten enorm veel goed werk. Inherent aan een verkiezing is dat er maar 1 winnaar kan zijn, maar wat ANBO betreft zijn er in deze verkiezing geen verliezers. ANBO moedigt alle genomineerde Goede Doelen aan om door te gaan met hun goede werk.'

De bijdrage van MAX bestond er met name uit dat de omroep haar mediakanalen beschikbaar stelde om voor de genomineerde Goede Doelen exposure te genereren. Jan Slagter, directeur van MAX: "Ik wil Fonds verstandelijk gehandicapten van harte feliciteren met de titel. Wij hebben veel plezier beleefd aan de organisatie van de eerste editie van de ANBO/ MAX Goede Doelen Prijs. Een dergelijke prijs past immers naadloos in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Omroep MAX voorstaat. Ook bij het publiek is de prijs aangeslagen, want er zijn liefst bijna 22.000 stemmen uitgebracht"

Bron: Omroep MAX 'Tijd voor MAX', 16 november 2008





http://www.omroepmax.nl