Gigaracing

`Ik zat met een grote grijns achter het stuur'

Giedo van der Garde heeft in Barcelona zijn eerste testag met het Formule 1-team van Renault afgesloten. De World Series by Renault-kampioen reed 's ochtends enkele installatieronden, maar kwam na de lunch echt serieus in actie en reed uiteindelijk 32 ronden op het Catalaanse circuit. Giedo was na afloop erg lovend over het team en kan niet wachten om morgen verder te testen.

Gepubliceerd: Monday 17 November 2008

"Ik ben natuurlijk erg dankbaar dat ik deze kans van het ING Renault F1-team heb gekregen", zei hij. "Renault is een mooi team met een uitgebreide historie in de sport en het is een eer om voor ze te mogen rijden. Ik zat de eerste paar ronden dan ook met een grote grijns achter het stuur. Vandaag stond vooral in het teken van het kennismaken met de auto, we hebben geen bijzondere dingen getest. Ik reed met de slicks en tegelijk heel weinig downforce, omdat dat vanaf volgend jaar verplicht is in de Formule 1."

Giedo spinde in de middag een keer van de baan, maar de auto was amper beschadig en hij kon daarna al vrij snel zijn weg weer vervolgen. "Dat hoort er soms bij. Het gaspdaal van de auto stond afgesteld op Nelson Piquet en die gebruikt zijn rechtervoet heel anders dan ik. Dat gaat het team vannacht hopelijk aanpassen, dus dan heb ik morgen wat minder overstuur. Al met al was het een zeer goede eerste dag en morgen gaan we gewoon weer verder."