Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 september 2008

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

OPTREDEN ESTELLE IN AMSTERDAMSE MELKWEG

Op maandag 17 november geeft de Britse zangeres Estelle een eenmalig optreden in de Amsterdamse Melkweg. Het is het enige optreden in Nederland van de succesvolle Britse zangeres, die eerder dit jaar een wereldwijde hit scoorde met de single `American Boy' featuring Kanye West. De kaartverkoop start woensdag 17 september.

Met haar dit jaar verschenen, tweede album `Shine' heeft Estelle definitief een positie veroverd in de hoofdklasse van de popmuziek. Haar doorbraak kwam met de hitsingle `American Boy', waarop naast Estelle hiphopartiest Kanye West te horen is. Het album barst van de samenwerkingen met andere succesvolle artiesten en producers, onder wie Wyclef Jean, Will.i.am, Mark Ronson en Cee-lo (Gnarls Barkley). Ook is Estelle als eerste artiest getekend op het Homeschool Records label van John Legend, die ook meewerkte aan de track `You Are'. Onlangs werd de clip van `American Boy' genomineerd voor de MTV Video Music Award voor `Best UK Video'.

Estelle staat bekend om haar energieke, fanatieke en krachtige optredens. Met haar indrukwekkende live band staat ze 17 november op het podium van de Melkweg.

ESTELLE
Maandag 17 november, Melkweg Amsterdam, aanvang 20:30 uur, Kaarten à 22,00 (ex. lidm. en servicekosten) zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 17 september via Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en de Melkwegkassa



Ingezonden persbericht