Ingezonden persbericht


Kenneth Cloke*, schreef een fascinerend en uitdagend boek (2008):

"Conflict Revolution" Mediating Evil, War, Injustice and Terrorism. How mediators can help save the planet.

Dat is me nogal wat!

Cloke ziet directe verbanden en overeenkomsten tussen interpersoonlijke en (inter)nationale conflicten en betoogt dat als we effectieve antwoorden willen vinden op de levensbedreigende problemen van deze tijd, dat de grondprincipes en vaardigheden van de conflictbemiddelaar onontbeerlijk zullen zijn.

Hij stelt dat het cruciaal is HOE we met conflicten omgaan en HOE we veranderingen willen bewerkstelligen. Of dat nu gaat om spanningen en veranderingen op de werkvloer, binnen relaties, in het onderwijs, rechtspraak, economie of op het internationale vlak. De huidige op Recht en Regels gebaseerde wijze leidt, evenals de Machts- en Geweldsbenadering, tot chronische en systhemische conflicten en voldoet niet meer. Over HOE dan wel heeft hij inspirerende ideeën.

Op maandag 17 november aanstaande komt Kenneth Cloke voor een workshop naar Nederland om dieper in te gaan op zijn nieuwste boek. Ook werkwijze en doel van de organisatie "Mediators Beyond Borders " komt ter sprake. Voertaal Engels. Kosten:45/90/180/270 euro. Tijd van 10.30 tot 16.30. Plaats is nog niet bekend.

De voorbereidingstijd is vrij kort, dus we zijn op zoek naar eenieder in Nederland die mogelijk geïnteresseerd is. Ik denk met name aan mensen die via hun werk met conflicten te maken krijgen: mediators, buurtbemiddelaars, onderwijzers, journalisten, activisten, politici, beleidsmakers en mensen die in (post)conflictgebieden werken...

Ik stel het zeer op prijs als jij/u me laat weten of je/u erbij wilt zijn of op de hoogte wilt blijven (max. 2 e-mails)

bereid bent de uitnodiging via jullie/uw netwerk te verspreiden en zeer welkom: suggesties voor andere geïnteresseerden Bij voorbaat mijn hartelijke dank en alle goeds toegewenst,

Saskia Kouwenberg

CoCon - Constructieve Conflictbenadering

Tel:020-68 36 533 of 06-25 220 775. Of via:skouwe99@concepts.nl


* Kenneth Cloke, directeur van het Center for Dispute Resolution, president van "Medaitors Beyond Borders", Conflictbemiddelaar en (co)auteur van vele baanbrekende boeken op gebied van conflicthantering en conflictbemiddeling waaronder: "Resolving Personal and Organizational Conflicts", "Mediating Dangerously", "Resolving Conflicts at Work", "The Crossroads of Conflict" (zie www.janispublications.com of www.mediatorsbeyondborders.org )

....a community lives in peace when people trust that when conflicts occur, they will be dealt with in constructive, effective, fair and compassionate ways and only those solutions will be agreed upon which serve the needs of all involved as best as possible. ... CoCon.