Gemeente Bergen


---


Persbericht

Datum 12 november 2008
Plaats Nieuw Bergen

Gemeente Bergen eerste Limburgse Wecycle-gemeente

De gemeente Bergen heeft als eerste gemeente in de provincie Limburg besloten zich aan te sluiten bij het Wecycle-programma. Wethouder Frans Pekema, portefeuillehouder milieu, tekent maandag 17 november om 12.00 uur het convenant met de NVMP. U bent hierbij van harte welkom. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis van Bergen, Raadhuisstraat 2, Nieuw Bergen.

Start Campagne
De ondertekening van het convenant is gelijktijdig de start van de campagne in de gemeente Bergen. Iedereen die de komende weken afgedankte apparaten - klein of groot - inlevert bij milieupark Heukelom maakt kans op prachtige prijzen, waaronder een elektrische fiets, en racefiets met toebehoren of een Wii spelcomputer.

Wecycle
Wecycle is het Nederlandse initiatief voor de inzameling en recycling van afgedankte elektr(on)ische apparaten en spaarlampen. Wecycle moet consumenten ervan doordringen dat milieu en economie baat hebben bij het actief inleveren van afgedankte elektr(on)ische apparaten, elektrische (tuin)gereedschappen en spaarlampen. Door deze verantwoord te recyclen wordt de druk op het milieu en de schaarste van grondstoffen tegengegaan.

|

Gemeente Bergen