Gemeente Noordwijk

Samenwerkingsovereenkomst Lokaal Loket definitief een feit

Maandagochtend 17 november om 09.30 uur tekent zorgorganisatie Valent RDB de samenwerkingsovereenkomst Lokaal Loket terwijl 's middags om 16.00 uur hetzelfde wordt gedaan door Woon-Zorgcentrum Groot Hoogwaak en ondersteuningsorganisatie MEE.

Met de handtekening van deze drie organisaties is de samenwerkingsovereenkomst Lokaal Loket defoinitief een feit. Eerder zetten Wmo-wethouder Martijn Vroom (CDA), namens de gemeente Noordwijk, het CON, de Noordwijkse Woningstichting, de ISD Bollenstreek, het Algemeen Maatschappelijk Werk, ActiVite en de Stichting Mantelzorgondersteuning hun handtekening al onder de overeenkomst.

Wethouder Vroom: "Ik ben ontzettend trots op ons Lokaal Loket. Zoals hier coördinatie, afstemming en samenwerking tussen de verschillende organisaties is geregeld, is een voorbeeld voor andere gemeenten. In de tevredenheidscijfers en wachttijden zien we dat dan ook terug: één stijgende lijn! De voordelen van een gezamenlijk loket zijn groot: voor de burgers is het duidelijk waar je moet zijn, want er is maar één loket. En voor de organisaties is de afstand onderling verkleind. Kortom, iedereen vindt elkaar met gemak. Al met al dus lof voor de mensen van ons Lokaal Loket en al die partners die hun naam en inzet ermee verbonden hebben."

Door de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de aansluiting van Noordwijk bij ISD Bollenstreek is het takenpakket van Lokaal Loket Noordwijk uitgebreid. De regie en organisatierol voor Lokaal Loket Noordwijk ligt nu dus ook wettelijk bij de gemeente. Dat intensieve samenwerking voor zowel de burgers als de instellingen voordelen oplevert is de afgelopen jaren wel gebleken. Dat heeft ertoe geleid dat ook andere partners nu toetreden tot deze samenwerking.

Doel van de overeenkomst is en blijft de kwaliteit te waarborgen van zorg, wonen en welzijn van de zorg- en hulpvragende Noordwijkers. Alle betrokken partijen blijven investeren in de samenwerking via personele inzet in Lokaal Loket Noordwijk, het verstrekken van informatie, het communiceren over complexere hulpvragen en de inzet in de vorm van scholing aan de medewerkers van Lokaal Loket Noordwijk. Allemaal met maar één doel: de Noordwijkers zo goed mogelijk van dienst zijn!

De ondertekeningen vinden plaats in de kamer van wethouder Martijn Vroom in het gemeentehuis van Noordwijk, op de Voorstraat 42.