KNSB

KNSB: traject FlevOnice nu veilig genoeg

publicatie: 13-11-2008


Vijf marathonwedstrijden om Super Prestige op langste ijsbaan ter wereld

Hoogland (KNSB) - Onder auspiciën van de KNSB gaat de Stichting SISE in december en januari een vijftal marathonwedstrijden organiseren op FlevOnice, de unieke 5 kilometer lange kunstijsbaan in Biddinghuizen. De langste kunstijsbaan ter wereld werd gisteren door de schaatsbond goedgekeurd.

Aanvankelijk stonden er vorig seizoen al marathonwedstrijden op de kunstijsbaan in Biddinghuizen geprogrammeerd. De schaatsbond vond het traject toen echter niet veilig genoeg. De koelbuis naast de ijsbaan zou bij valpartijen gevaar opleveren. Die koelbuis is inmiddels afgeschermd met een dikke, geïsoleerde hoes, waardoor het gevaar is geweken en de KNSB het sein op groen heeft gezet. "Het was een behoorlijke investering", laat directeur Roel Ketelaar van FlevOnice weten. "In tweeërlei opzicht halen we daar nu voordeel uit. We kunnen geld besparen op de energiekosten en de koelbuis is geen obstakel meer als er een valpartij plaatsvindt."

"Het is fantastisch voor de marathonsport, dat er nu op FlevOnice marathonwedstrijden verreden kunnen worden", laat Teun Breedijk, marathoncoördinator van de KNSB, weten. "We waren in Biddinghuizen met slecht weer en harde wind, maar het ijs lag er prima bij. En dat is vorig jaar wel eens anders geweest. Dus ook wat dat betreft is er veel ten goede veranderd."

De eerste van een vijftal marathonwedstrijden staat gepland voor 17 december. Aan deze zogeheten Super Prestige zullen zowel de Topdivisie heren als de dames meedoen. De mannen, waar vijftien teams van maximaal 4 rijders van start zullen gaan, rijden 12 rondjes oftewel 60 kilometer. De dames schaatsen 40 kilometer. De race van de Topdivisie start om 12.30 uur; het startschot voor dames klinkt om 15.00 uur.

Data Super Prestige
17 december: Super Prestige 1
24 december: Super Prestige 2

1 januari: Nieuwjaars Super Prestige
7 januari: Super Prestige 4
14 januari: Super Prestige 5

Op deze wedstrijden is het KNSB wedstrijdreglement marathon van toepassing.

Meer marathon informatie >>> Zie het origineel