Adecco Nederland gestanddoening bod op DNC

17/11/2008 07:43

Adecco

Dit is een openbare mededeling van Adecco Nederland Holding B.V. ("Adecco Nederland") ingevolge artikel 16 lid 1 en artikel 17 lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft (het "Bob Wft"). Deze mededeling is niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

ADECCO NEDERLAND DOET OPENBAAR BOD OP ALLE UITSTAANDE AANDELEN IN HET KAPITAAL VAN DNC GESTAND; NIET AANGEMELDE AANDELEN KUNNEN ALSNOG WORDEN AANGEMELD TIJDENS DE NA-AANMELDINGSTERMIJN, DIE ZAL EINDIGEN OP VRIJDAG 28 NOVEMBER 2008.

Utrecht, 17 november 2008: Verwezen wordt naar de persberichten van Adecco Nederland van 1 en 29 september, het persbericht van DNC De Nederlanden Compagnie N.V. ("DNC") van 1 september en de gezamenlijke persberichten van Adecco Nederland en DNC van 6 en 16 oktober 2008, betreffende het (voorgenomen) openbaar bod van Adecco Nederland op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van DNC (de "Aandelen") tegen een biedprijs van EUR 12,25 in contanten per Aandeel (het "Bod").

Adecco Nederland kondigt hierbij aan dat zij haar Bod op DNC gestand doet.

Adecco Nederland zal de aandeelhouders van DNC (de "Aandeelhouders") die hun Aandelen niet onder het Bod hebben aangemeld in de gelegenheid stellen dit alsnog te doen tijdens een na-aanmeldingstermijn. Hieronder zijn nadere details over de na-aanmeldingstermijn te vinden.

Aanmeldingen

Gedurende de aanmeldingstermijn, die op vrijdag 14 november 2008 om 18:00 uur CET is geëindigd, zijn 4.370.249 Aandelen onder het Bod aangemeld. De Aandelen die onder het Bod zijn aangemeld vertegenwoordigen 95,65% van het geplaatste en uitstaande kapitaal van DNC en hebben een totale waarde van EUR 53.535.550,25.

Betaling

Betaling van de biedprijs van EUR 12,25 voor ieder Aandeel dat op juiste wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien Adecco Nederland de aanmelding toch heeft aanvaard) en geleverd, zal naar verwachting op donderdag 20 november 2008 plaatsvinden.

Na-aanmeldingstermijn

Onder verwijzing naar artikel 17 lid 1 van het Bob Wft, stelt Adecco Nederland Aandeelhouders die hun Aandelen nog niet onder het Bod hebben aangemeld in de gelegenheid alsnog hun Aandelen aan te melden tijdens de na-aanmeldingstermijn, die op dinsdag 18 november 2008 om 9:00 uur CET begint en op vrijdag 28 november 2008 om 18:00 uur CET zal eindigen (de "Na-aanmeldingstermijn"). Aandeelhouders kunnen hun Aandelen aanmelden op dezelfde wijze en op de voorwaarden en binnen de restricties die zijn beschreven in het biedingsbericht van 16 oktober 2008 (het "Biedingsbericht").

Aandelen die tijdens de Na-aanmeldingstermijn worden aangemeld, zullen onmiddellijk worden aanvaard. Aandeelhouders kunnen de aanmelding van hun Aandelen tijdens de Na-aanmeldingstermijn niet intrekken. Adecco Nederland zal zorgen dat betaling van de biedprijs van EUR 12,25 voor ieder Aandeel dat op juiste wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien Adecco Nederland de aanmelding toch heeft aanvaard) en geleverd in de Na-aanmeldingstermijn, plaatsvindt binnen drie handelsdagen volgend op het eind van de Na-aanmeldingstermijn.

Aandeelhouders die Aandelen houden via een instelling die is toegelaten tot Euronext Amsterdam by NYSE Euronext (een "Toegelaten Instelling") worden verzocht hun aanmelding uiterlijk 28 november 2008 om 18.00 uur CET via hun bewaarder, bank of commissionair te doen. Het is mogelijk dat de bewaarder, bank of commissionair een eerdere uiterste datum stelt, om op die manier tijdig de bij hen binnengekomen aanmeldingen aan het Omwissel- en Betaalkantoor te kunnen doorgeven. Zie tevens paragraaf 4.3 van Deel A van het Biedingsbericht (Acceptance by Shareholders through an Admitted Institution).

Liquiditeit en beëindiging van beursnotering

Als gevolg van de verkrijging van de Aandelen door de Bieder onder het Bod zal ondermeer het aantal Aandeelhouders verder verminderen, evenals het aantal Aandelen dat daarna ter beurze wordt verhandeld; dit zal een verdere negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod worden aangemeld.

Adecco Nederland is voornemens om zo spoedig mogelijk de notering van de Aandelen op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext te beëindigen. Dit zal een verdere negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod worden aangemeld. Na beëindiging van haar notering zou DNC kunnen worden omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Voorts behoudt Adecco Nederland zich het recht voor om de procedures te initiëren die zijn beschreven in hoofdstuk 5.7.3 van Deel A van het Biedingsbericht (Legal structure of DNC following the Offer). Aandeelhouders die hun Aandelen niet wensen aan te melden tijdens de Na-aanmeldingstermijn worden geadviseerd het volledige hoofdstuk 5.7 van Deel A van het Biedingsbericht (Consequences of the Offer) zorgvuldig te bestuderen en, waar nodig onafhankelijk advies in te winnen om zich zo een goed oordeel over het Bod te kunnen vormen.

Beschikbaarheid van documentatie

Digitale exemplaren van het Biedingsbericht en de daaraan gehechte standpuntbepaling van de raad van commissarissen van DNC (de "Standpuntbepaling") zijn verkrijgbaar op de websites van Adecco Nederland (www.adecco.nl) en DNC (www.dnc.nl). De websites van Adecco Nederland en DNC maken geen deel uit van het Biedingsbericht of de Standpuntbepaling. Fysieke exemplaren van het Biedingsbericht en de Standpuntbepaling zijn kosteloos verkrijgbaar op het hoofdkantoor van Adecco Nederland, op het hoofdkantoor van DNC en op het omwissel- en betaalkantoor op de hieronder vermelde adressen.

Informatie

Adecco Nederland

Adecco Nederland Holding B.V.

Savannahweg 71

3542 AW Utrecht

Nederland

Omwissel- en betaalkantoor

Fortis Bank (Nederland ) N.V.

Rokin 55

1012 KK Amsterdam

Nederland

Voor gedrukte exemplaren van het Biedingsbericht:

Afdeling: Business Information Systems

Telefoon: +31 20 527 2467

Email: prospectus@nl.fortis.com

DNC

DNC De Nederlanden Compagnie N.V.

Koninginnegracht 52

2514 AE Den Haag

Nederland

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.adecco.nl/