Nederlandse Tafeltennisbond

Dames Heerlen groepswinnaar in Champions League

Li-Ning/MF Services Heerlen heeft zich verzekerd van de play-offs in de Europese Champions League. De titelverdediger bij de dames klopte het Duitse 3B Berlin met 3-2 en is daardoor groepswinnaar in poule B geworden.

In Heerlen was vrijdagavond het getal 'drie' beslissend op alle fronten. Alle drie de speelsters wonnen één partij en die sterkte in de breedte gaf de doorslag. Lin Ling klopte Georgina Pota met 3-1 en de winst in de cruciale derde game was beslissend. Op dezelfde manier was de verloren 3e game van Li Jiao tegen Ah Sim Song beslissend (1-3) waardoor de pauzestand 1-1 was.

Na de pauze was er de cruciale derde wedstrijd tussen de beide nummers drie van beide teams: Ni Xialian klopte Hain-Hoffman met 3-0 en bewees daarmee nog maar eens haar sterkte en het belang van een goede 'derde' speelster. De partij tussen de beide kopvrouwen was misschien wel de mooiste partij van de dag. Ah Sim Song speelde fantastisch en klopte Lin Ling met 3-1: ook hier was de 11-9 in de derde game voor Song cruciaal.

Li Jiao speelde daarna tegen Pota en bewees echter haar klasse op de belangrijke momenten. Na afloop was Li Jiao natuurlijk blij: "Het halen van de halve finales in de Champions League maakt of breekt het seizoen voor ons team. Ik was heel gespannen, zeker toen ik hoorde dat Zagreb in Italië op 2-2 was gekomen. Ik ben echter blij voor mezelf, maar vooral voor het team en de fans dat ik op de belissende momenten weer kon toeslaan."

Uitslagen Europacup

European Champions League, dames groep B
vrij 14 nov: Li-Ning/MF Services Heerlen - 3B Berlin (Dui) 3-2 vrij 14 nov: Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita) - Mladast Iskon (Kro) 3-2

Stand
Champions League, stand groep B

1. Li-Ning/MF Services Heerlen 5 - 8 (14-8)
2. 3B Berlin (Dui) 5 - 6 (11-9)
3. Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita) 5 - 4 (10-11)
4. Mladast Iskon (Kro) 5 - 2 (7-14)

NTTB/HH/Heerlen