D'Ieteren


PERSMEDEDELING 17 november 2008 Embargo : 8u00

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

Tussentijdse Managementverklaring voor de periode eindigend op 30 september 2008

AUTODISTRIBUTIE ­ D'IETEREN AUTO

De verkopen van D'Ieteren Auto gingen vooruit met ongeveer 6% in het derde kwartaal en zijn voor de eerste negen maanden stabiel, in vergelijking met het jaar 2007.

Nieuwe voertuigen

In het derde kwartaal kwamen de inschrijvingen van nieuwe wagens in België neer op 110.034 eenheden, stabiel in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Voor de eerste negen maanden bereikten de inschrijvingen 440.731 eenheden, een groei van 5%.

De door D'Ieteren Auto verdeelde merken bereikten in het derde kwartaal een marktaandeel van 20,36% en 19,42% voor de eerste negen maanden, een vooruitgang in vergelijking met de 19,10% bereikt voor het eerste halfjaar.

De vertragingen in de bevoorrading die het marktaandeel van Volkswagen en Audi tijdens het eerste halfjaar hadden beïnvloed, verdwijnen geleidelijk: beide merken bereikten een marktaandeel in het derde kwartaal van respectievelijk 9,56% en 6,03%, en 9,65% en 4,96% voor de eerste negen maanden, met Audi die een sterke vooruitgang boekt in vergelijking met de eerste helft. De marktaandelen van Skoda en Seat bereikten in het derde kwartaal respectievelijk 2,57% en 2,03% en waren stabiel voor de eerste negen maanden in vergelijking met het eerste halfjaar.

De markt van de lichte bedrijfsvoertuigen ging in het derde kwartaal met 1,4% achteruit, en met 0,5% voor de eerste negen maanden. D'Ieteren Auto realiseerde in het derde kwartaal een marktaandeel van 9,38% en bereikte voor de eerste negen maanden een marktaandeel van 9,18%, een vooruitgang in vergelijking met de 9,10% bereikt voor het eerste halfjaar.

Het aantal nieuwe door D'Ieteren Auto geleverde voertuigen, lichte bedrijfsvoertuigen inbegrepen, steeg in het derde kwartaal met ongeveer 5%, om ongeveer 93.600 op het einde van september te bereiken, een daling van ongeveer 1%. De verkopen van nieuwe wagens gingen in het derde kwartaal vooruit met ongeveer 7% en waren voor de eerste negen maanden stabiel in vergelijking met het jaar 2007.

Andere activiteiten

De verkopen van D'Ieteren Lease en van wisselstukken en accessoires, alsook de naverkoopactiviteiten van de D'Ieteren Car Centers hebben hun vooruitgang voortgezet. De verkopen van tweedehandse voertuigen, alhoewel in vooruitgang vanaf vorig jaareinde, kenden in het derde kwartaal een lichte daling wat een meer moeilijke markt van tweedehandse voertuigen in Europa weerspiegelt. Als gevolg hiervan werden bepaalde waardeverminderingen op deze voertuigen in het derde kwartaal geboekt. De verkopen van D'Ieteren Sport hebben hun daling voortgezet, maar aan een zwakker tempo dan voordien.
P. 1

Vooruitzichten voor 2008

De Belgische automarkt zou lichtjes hoger moeten liggen dan in 2007. D'Ieteren Auto rekent tegenwoordig op een marktaandeel nog steeds in vooruitgang en lichtjes onder 20%.

HERSTELLING EN VERVANGING VAN VOERTUIGBEGLAZING ­ BELRON S.A.

Tijdens het derde kwartaal, groeiden de verkopen met ongeveer 6%, bestaande uit 6% organische groei en 5% externe groei met een negatieve impact uit wisselkoersschommelingen van 5%. Voor de eerste negen maanden groeiden de verkopen van Belron met ongeveer 7%, bestaande uit 6% organische en 7% externe groei met een negatieve impact uit wisselkoersschommelingen van 6%, hoofdzakelijk door de zwakte van de Britse pond en de US dollar ten opzichte van de Euro. Het totale aantal herstellings- en vervangingsinterventies groeide gedurende het derde kwartaal met ongeveer 10% en voor de eerste negen maanden met ongeveer 11%.

Tijdens het derde kwartaal groeiden de verkopen in Europa, na overnames en wisselkoersschommelingen, met ongeveer 5%, bestaande uit 8% organische groei en een negatieve impact van 3% uit wisselkoersschommelingen. Voor de eerste negen maanden groeiden de verkopen met ongeveer 3%, bestaande uit 7% organische groei en een negatieve impact uit wisselkoersschommelingen van 4% door de zwakte van de Britse pond. Ondanks moeilijke economische omstandigheden tekende elk land een organische groei op van de verkopen.

Tijdens het derde kwartaal groeiden de verkopen buiten Europa, na overnames en wisselkoersschommelingen, met ongeveer 7% waarvan 2% organisch en 12% externe groei en een negatieve impact uit wisselkoersschommelingen van 7%. Voor de eerste negen maanden, groeiden de verkopen met ongeveer 12% waarvan 16% toerekenbaar was aan de overnames in de Verenigde Staten van Safelite Group, Inc. (geconsolideerd vanaf maart 2007), en van Diamond Glass, Inc. (geconsolideerd vanaf juli 2008). Het negatieve saldo van 4% kwam voort uit 4% organische groei met een negatieve impact uit wisselkoersschommelingen van 8% door de zwakte van de US dollar. Evenals in Europa, hebben moeilijke economische omstandigheden de grootte van de markten van herstelling- en vervanging van voertuigbeglazing verkleind. In juli werd Diamond Glass, Inc. overgenomen, de nummer twee in de VS. De integratie van deze nieuwe activiteit gaat goed vooruit, met de verwachting dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan de algemene prestaties vanaf begin 2009. De ongebruikelijke kosten om de synergieën op te vangen, te boeken in 2008, zouden ongeveer EUR 10 miljoen bedragen.

In november, werd de overname van Mobilglas in Denemarken afgerond, de tweede grootste specialist op de Deense markt, voor een prijs van EUR 4,8 miljoen. Belron is nu marktleider in dit land.

Voor de rest van het jaar wordt een voortzetting van de organische groei van de verkopen verwacht.

AUTOVERHUUR OP KORTE TERMIJN ­ AVIS EUROPE PLC
Volledige versie van de Interim Management Statement van Avis Europe van 17 november 2008 (ook beschikbaar op de internet site van Avis Europe: www.avis-europe.com).

"Ondanks toenemende moeilijke economische omstandigheden, behield Avis Europe tijdens het derde kwartaal zijn globale volumes aan hetzelfde niveau van vorig jaar, met een lager aantal gefactureerde verhuurdagen in het segment van de individuele klanten, voornamelijk vanuit de VS, gecompenseerd door een voortgezette groei in de corporate en verzekering/vervanging segmenten. Desondanks, zijn de volumes duidelijk verzwakt sinds het begin van het vierde kwartaal.

P. 2

Hoewel Avis Europe een voortuigang boekte van de gemiddelde opbrengst per verhuurdag gedurende de zes maanden eindigend in juni 2008, lag de gemiddelde opbrengst per verhuurdag sindsdien lichtjes onder het jaar voordien. Als gevolg hiervan en gedeeltelijk door de druk van de kosten in de sector, heeft Avis Europe recentelijk een aanzienlijke prijsverhoging doorgevoerd voor de niet-contractuele verhuringen voor 2008 in bijna alle West-Europese markten en een bijkomende verhoging voor verhuringen in 2009. Bovendien, heeft Avis Europe onderhandelingen opgestart met contractuele klanten om verhogingen door te voeren.

De markt van de tweedehandse voertuigen blijft moeilijk, voornamelijk in Spanje, met een verzwakking ook zichtbaar in Frankrijk en Italië. Avis Europe verwacht nu dat de impact op de vlootkosten hoger zal zijn dan voorzien in de tweede helft, en grotendeels vergelijkbaar met die van de eerste 6 maanden van 2008. Gezien de behoorlijke onzekerheid op de automarkten, verlengt Avis Europe tegenwoordig de houdingsperiode van wagens in bepaalde omstandigheden.

In antwoord op de economische omgeving garandeert Avis Europe een proactief beheer van de vlootniveaus evenals een strenge rekruteringsstop, een sneller personeelsverloop van de seizoensarbeiders en een aanzienlijke besparing op willekeurige uitgaven. Bijkomend, werden en worden specifieke belangrijke kostenacties genomen, gericht op de hoofdzetel van de groep en op die landen waar de activiteiten het meest werden beïnvloed. Dit omvat:


- afvloeiingen die een impact hebben op ongeveer 315 posten - ongeveer 5% van de totale personeelsbezetting van de groep;

- de sluiting van bepaalde verhuurpunten met een lage bijdrage; en
- de optimalisering van het gebruik van oppervlakten door de overplaatsing van het personeel vanuit de hoofdzetel van de Britse activiteiten naar de hoofdzetel van de groep.

Voordien had Avis Europe een mogelijke herstructureringskost voor de tweede helft aangekondigd. Die zou tegenwoordig ongeveer EUR 23 miljoen voor het jaar bedragen en heeft hoofdzakelijk betrekking op ontslaguitgaven en voorzieningen voor vastgoed met betrekking tot de bovenvermelde initiatieven. Deze zouden enkele besparingen vanaf 2008 opleveren en ongeveer EUR 16 miljoen jaarlijks voor elk volgend jaar.

Tezelfdertijd gaat Avis Europe verder met het behalen van voordelen toe te schrijven aan recente investeringen in systemen van revenue management en nieuwe internetsites, en met de groei van zijn activiteiten in de opkomende landen.

Zijn cashflows en netto schuld liggen aanzienlijk in lijn met de verwachtingen gezien de groep, in dit opzicht, voordeel blijft halen uit zijn natuurlijk flexibel operationeel model. De schuld van Avis Europe daalt momenteel gezien de vermindering van het vlootniveau.

Avis Europe bevestigt dat het courante belastingstarief voor het jaar nu aanzienlijk hoger zal liggen door de geografische mix van de resultaten.

Zowel de markt van de tweedehandse voertuigen als de economische omstandigheden zijn moeilijker dan eerder verwacht. Avis Europe zal de sterke prijzen- en kostenacties verder zetten om deze evolutie gedeeltelijk te compenseren, maar verwacht tegenwoordig een courant resultaat vóór belastingen voor het jaar lichtjes lager dan vorig jaar.

Betreffende de gang van zaken verklaart de CEO, Pascal Bazin: "We hebben krachtige acties genomen om de prijzen te verhogen, kosten te reduceren en de flexibiliteit te behouden. Samen met de verbeteringen van ons product en van het niveau van de klantenservice die momenteel worden uitgevoerd, zullen deze acties ons helpen de onderneming te positioneren in zicht van waarschijnlijke aanhoudende moeilijke omstandigheden in 2009, alsook voor de langere termijn." "

Einde van het uittreksel.
P. 3

GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE POSITIE

In vergelijking met 2007 is het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, van D'Ieteren gedaald met ongeveer 9% tijdens het derde kwartaal en met ongeveer 6% voor de eerste negen maanden.

VOORUITZICHTEN 2008 VOOR HET COURANTE GECONSOLIDEERDE RESULTAAT VÓÓR BELASTINGEN, GROEPSAANDEEL

Rekening houdend met de huidige vooruitzichten in de drie activiteiten van de Groep en gezien de recente ongunstige evolutie van de macro-economische omstandigheden, voorziet D'Ieteren tegenwoordig - behalve onverwachte omstandigheden - een courant geconsolideerd resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, lichtjes onder dit van 2007, maar met een lagere daling dan deze die werd opgetekend van januari tot eind september.

Deze tussentijdse verklaring werd opgesteld onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur van s.a. D'Ieteren n.v. De cijfers in deze verklaring werden niet gecontroleerd door de commissaris.


---

D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, met drie activiteiten ten dienste van de automobilist:
- de distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha;

- de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland via Belron s.a. en ondermeer zijn merknamen CARGLASS®, AUTOGLASS® in Europa en SAFELITE AUTOGLASS®, LEBEAU® en SPEEDY® in Noord- Amerika;

- de autoverhuur op korte termijn in Europa, in Afrika, het Midden-Oosten en Azië via Avis Europe plc en zijn merknamen Avis en Budget. D'Ieteren en zijn activiteiten opereren in 120 landen op 5 continenten in dienst van meer dan 17 miljoen klanten per jaar.

Contactpersonen
Jean-Pierre Bizet, Chief Executive Officer
Benoit Ghiot, Chief Financial Officer
Stéphanie Ceuppens, Financial Communication - Tel : + 32 (0)2 536.54.39 E-Mail : financial.communication@dieteren.be - Site Internet : http://www.dieteren.com

Voorzichtigheid omtrent voorspellingen

Dit persbericht bevat vooruitzichten die risico's en onzekerheden inhouden, onder meer verklaringen over plannen, doelstellingen, verwachtingen en voornemens van D'Ieteren. Lezers worden erop gewezen dat dergelijke vooruitzichten gekende en onbekende risico's inhouden en onderworpen zijn aan belangrijke bedrijfs-, economische en concurrentiele onzekerheden, die D'Ieteren voor een groot stuk niet onder controle heeft. Indien één of meer van deze risico's of onzekerheden zich zouden voordoen of indien gehanteerde grondhypothesen onjuist blijken, kunnen de uiteindelijke resultaten ernstig afwijken van de vooropgestelde, verwachte, geraamde of geëxtrapoleerde resultaten. Dientengevolge neemt D'Ieteren geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor de exactheid van deze vooruitzichten.

Einde van de persmededeling P. 4