Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 november 2008

Prijzenregen voor Restaurant Fred

Hoogste stijger in Lekker, mooiste restaurant van Nederland in Iens

Restaurant Fred in Rotterdam is bedolven onder prijzen en hoge rankings in de nieuwe restaurantgidsen. Fred is de hoogste stijger in Lekker 2009 met een plaats op nummer 67. Het restaurant is bovendien door Iens uitgeroepen tot mooiste etablissement van Nederland, kreeg in Gault Millau als nieuwkomer gelijk 15 punten en kwam bij de 500 beste restaurants in Special Bite met stip binnen op nummer 38.

Patron-cuisinier Fred Mustert, die in maart de deuren van zijn restaurant opende, vindt alle erkenning 'hartstikke leuk'. ,,Het is fijn dat ons restaurant in korte tijd zo goed wordt gewaardeerd." Mustert kookte de afgelopen 12 jaar in restaurant La Vilette in Rotterdam, waar hij één Michelinster had.

Aan het einde van de skyline van de Maasboulevard in Rotterdam is het restaurant van Fred Mustert gevestigd. De zaak is van binnen volledig kaal gemaakt en door interieurarchitect Thed Konings verbouwd. Konings werkte onder andere voor de Sultan van Brunei en Bill Gates. De sfeer van Fred is een mengelmoes van de art deco periode van Rotterdam van voor het bombardement en moderne jazzy invloeden. Het met de hand belegde gouden plafond waarin honderden ledlampjes branden geven het restaurant een kosmopolitische sfeer. Ook de mahoniehouten wanden, paarse kuipstoeltjes en Italiaanse marmeren vloer zijn opvallende stijlelementen. Mustert: ,,Ik wilde geen doorsnee Peppi en Kokki-zaak, ik wilde iets gedurfds met stijl. Dat is gelukt."

MOOISTE TOILET VAN NEDERLAND

Spraakmakend onderdeel van het restaurant is het damestoilet dat van onder tot boven is opgetrokken uit geslepen glas met ornamenten. Zelfs de mannen nemen hier graag een kijkje.

De kookstijl van Fred Mustert is modern Frans. ,,Ik kook rechttoe rechtaan en werk met de beste producten", zegt de chef.

De menukaart bestaat uit duogerechten: Kreeftjes met kalfstartaar, griet met tonijn, coquilles met eendenlever.

Een 4-gangenmenu kost ¤ 59,90, een driegangen lunchmenu ¤ 39,50.

Fred is open van maandag tot en met zaterdag. Zaterdag geen lunch. Valetparking is aanwezig.

----------