Politie Limburg-Noord

Politie zet opsporingsberichtgeving in voor poging tot moord


Datum: 17-11-2008
Tijd bericht: 08:44
Plaats: Reuver

De politie roept de hulp in van het publiek bij het oplossen van een ernstig misdrijf dat zaterdag 11 oktober 's nachts plaatsvond in een woning aan de Klokweg. De 73-jarige bewoner werd daarbij rond tien voor half twee in zijn woning overvallen en beschoten. Hij raakte hierbij zodanig gewond dat hij enkele dagen werd opgenomen in het ziekenhuis. In het onderzoek gaat de politie uit van poging tot moord. De politie is dringend op zoek naar getuigen in deze zaak.

Unieke geluidsopnames
Het slachtoffer heeft 112 gebeld, maar kreeg niet de kans om te spreken met de alarmcentrale. De lijn bleef echter open waardoor er een bandopname is waarop de stemmen van de overvallers te horen zijn. Deze bandopname zal in het opsporingsbericht te horen zijn.

Hart van Nederland, Sp!ts en Arbeidsvitaminen
Maandagavond wordt er om 22:30 uur een speciaal opsporingsbericht uitgezonden in Hart van Nederland op SBS6. Daarnaast komt er op dinsdag een kort opsporingsbericht in Sp!ts en op de radio bij het programma Arbeidsvitaminen tussen 10.00 uur en 12.00 uur op radio 3FM.

Opsporing Verzocht
Daarnaast wordt deze zaak dinsdag behandeld bij Avro's Opsporing Verzocht. De uitzending is van 21.50 uur tot 22.35 uur op Nederland 1. Woensdag is de herhaling van 13.15 uur tot 14.00 uur te zien op Nederland 2.