Ingezonden persbericht


Persbericht

Baarn, 17 november 2008

Overbruggingsgarantie werkt samen met Niki.nl

Huizenmarkt krijgt zo een duw in de goede richting

In deze kredietcrisis zijn mensen minder geneigd te verhuizen. Huizenverkopers worstelen met dubbele lasten en een hypotheek is moeilijker te verkrijgen. Reden dat projectontwikkelaars in toenemende mate Overbruggingsgarantie aanbieden in hun nieuwbouwprojecten. Overbruggingsgarantie, de regeling die het mogelijk maakt

dubbele woonlasten van de koper te compenseren gaat samen werken met Niki.

Niki staat voor Nieuwbouw Kiezen en is een initiatief van de grote projectontwikkelaars, bouwers en woningbeleggers. Niki.nl wil de woningmarkt transparant en toegankelijk maken. Om het aanbod van woningen aangeboden met Overbruggingsgarantie op een overzichtelijke manier te presenteren is een samenwerking begonnen. Een groot gedeelte van de nieuwbouwwoningen aangeboden met Overbruggingsgarantie zijn voortaan door een speciale koppeling met www.niki.nl op gebruiksvriendelijke wijze op www.overbruggingsgarantie.nl terug te vinden.

De zorg over dubbele woonlasten is voor veel mensen die een huis willen kopen of verkopen een drempel. Overbruggingsgarantie biedt kopers extra tijd en financiële zekerheid om de eigen woning te verkopen. Overbruggingsgarantie wordt al op grote schaal aangeboden door makelaars bij bestaande bouw. In toenemende mate bieden projectontwikkelaars hun woningen aan met Overbruggingsgarantie. Hierdoor worden meer woningen verkocht, omdat dit zal leiden tot een kortere verkooptijd en dus betere doorstroming op de woningmarkt.

Hoe werkt Overbruggingsgarantie?

De projectontwikkelaar compenseert (een deel van) de dubbele woonlasten van de koper. De koper krijgt zijn woonlasten vergoed tegen een percentage van 2,5% van de koopsom van de nieuwe woning op jaarbasis. De garantietermijn bedraagt in bijna alle gevallen 1 jaar, 2 jaar is echter mogelijk.


---