Ingezonden persbericht

Verrassende dierenreportages

Wist u dat egels luidruchtige, maar voorzichtige liefdespartners zijn? Dat libellen aan yoga doen en boommarters de kat uit de boom kijken? De verrassende bundel Beesten in het nieuws bevat een gevarieerde selectie van dierenverhalen waar iedereen zijn hart aan kan ophalen. Geen taaie wetenschappelijke kost, maar levendige reportages van een enthousiaste natuurwaarnemer.

Bestellen:
Buitenbeesten
Buitenbeesten
H. Peeters

Auteur Hans Peeters heeft zijn ogen niet in zijn zak. Telkens als hij naar buiten gaat, ziet hij iets in de dierenwereld wat hem inspireert tot het schrijven van een verhaal. Of het nu gaat over palingtrek, slakkenvraat of kikkerdril, Peeters weet er iets nieuws en interessants over te vertellen. Het resultaat is Beesten in het nieuws, een opmerkelijke collectie reportages met Nederlandse dieren in de hoofdrol.

Peeters verzamelde deze verhalen tijdens zijn vele tochten in de Nederlandse natuur. Hij trok erop uit met boswachters, onderzoekers en fotografen om de geheimen van de meest uiteenlopende diersoorten te ontrafelen. Met zijn levendige reportages neemt Peeters de lezer als het ware mee naar buiten. Enthousiast combineert hij de kennis van de experts met zijn eigen ervaringen, nieuwsgierigheid en verwondering.

Zo maken we kennis met bosmieren en vliegende herten, met 'patatvossen' en wilde zwijnen, met metselbijen en kakkerlakken. Maar we lezen ook over hun vaak moeizame beslommeringen in het moderne Nederland. Peeters blijkt niet alleen in de natuur een scherpe waarnemer te zijn, maar ook thuis, als burger en nieuwsvolger. Met een vlotte pen en oog voor detail schrijft hij nuchter over zaken als herintroducties, maaibeleid en het verdiepen van de Zeeuwse vaargeulen.

Beesten in het nieuws is niet alleen heerlijk leesvoer, maar ook een lust voor het oog. Het boek heeft een stijlvolle opmaak en is voorzien van prachtige zwart-witfoto's van Theo Terwiel en Hans van de Water.

Hans Peeters werkt bij Vogelbescherming Nederland en schreef deze verhalen tweewekelijks voor De Telegraaf. Geen moeilijke verhalen van een bioloog, maar gewoon leuke wetenswaardigheden over vaak alledaagse dieren.

Beesten in het nieuws

Auteur: Hans Peeters
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 112 p., 13,5 x 21,5 cm, genaaid gebrocheerd in twinflex, met talrijke zwart-witfoto's en illustraties ISBN: 978 90 5011 286 4
Prijs: ¤ 14,95
>

----------
Meer informatie voor de pers

Meer over de inhoud
Gaarne contact opnemen met Hans Peeters, T 06 13 24 20 37, e-mail: peeters.jgm@gmail.com

Recensie-exemplaren
Op aanvraag verkrijgbaar bij de KNNV Uitgeverij, t.a.v. Kathrin Ohrmann, Postbus 310, 3700 AH Zeist, T 030-69 29 024 (rechtstreeks) of 030-233 35 44 (algemeen), F 030-236 89 07, e-mail: ohrmann@knnvuitgeverij.nl

----------
KNNV Uitgeverij 25 jaar! Feestelijke jubileumkortingen: www.knnvuitgeverij.nl

Met vriendelijke groet,

Kathrin Ohrmann
promotie / publicity

KNNV Uitgeverij
Boulevard 12, NL 3707 BM Zeist
Postbus 310, NL 3700 AH Zeist
T + 31 (0)30 692 90 24 of (0)30 233 35 44
F + 31 (0)30 236 89 07
www.knnvuitgeverij.nl