Ingezonden persbericht



EMBARGO tot 20.00 uur

Ardie den Hoed nieuwe voorzitter stichting, Ronald Blom voorzitter Raad van Advies

Bep van Klaveren ereprijs voor Louise Lenten-Veermen

ROTTERDAM - Louise Lenten-Veerman zal vanavond tijdens de vijftiende editie van de Bep van Klaveren Memorial in het Topsportcentrum worden geëerd met de Bep van Klaveren Memorial ereprijs. De dochter van Aad Veerman was vijftien jaar lang betrokken bij de organisatie van de avond ter nagedachtenis aan de Dutch Windmill. De eerste tien jaar aan de zijde van haar vader en de laatste vijf jaar als voorzitter van de stichting Bep van Klaveren Memorial, die in 2003 de volledige organisatie en financiële verantwoordelijkheid van Aad Veerman overnam

Na het herseninfarct van haar vader en het overlijden van haar moeder begin dit jaar heeft de inwoonster van Barendrecht noodgedwongen moeten besluiten om meer tijd te investeren in het familiebedrijf, LOSA automatics. Lenten-Veerman ontvangt de ereprijs voor haar grote inzet en betrokkenheid uit handen van Ardie den Hoed. Die is samen met haar eveneens al vijftien jaar betrokken is bij de avond ter ere van de enige Nederlandse Olympisch kampioen boksen die uitgroeide tot het grootste boksevenement van ons land. De inwoner van Ouderkerk aan den IJssel volgt Lenten-Veerman op als voorzitter van de stichting Bep van Klaveren Memorial, die in de Maassluise Caroline Kramer het derde bestuurslid heeft. Lenten-Veerman neemt overigens geen definitief afscheid van het evenement. Na afloop van de vijftiende editie treedt ze toe tot de nieuwe Raad van Advies. Deze groep mensen zal zich gaan inzetten voor het voortbestaan van de Bep van Klaveren Memorial.

Voorzitter van de Raad van Advies is initiatiefnemer en de winnaar van de Bep van Klaveren Memorialprijs 2007, Ronald Blom. De voormalige voorzitter van de Raad van Bestuur van energieconcern Eneco is van mening dat het evenement nooit meer van de Rotterdamse sportkalender mag verdwijnen en wil zich daarom voor de Memorial inzetten. Arnold Vanderlyde is de technische man en Mazar's Esther Wijzenbroek de financiële vrouw. De overige leden van de onlangs gevormde Raad van Advies zijn Sparta-directeur Peter Bonthuis, commercieel-directeur van de Rotterdamse rederij Spido, Hans Borst, voormalig Right To Play-directeur Frank Overhand, relatiemanager van biermerk Grolsch, John van Zwieteren en de adjunct-directeur van Rotterdam Topsport, Hans Zoethoutmaar. Louise Lenten-Veerman is het negende lid van de Raad van Advies, die mogelijk nog met twee personen wordt uitgebreid.