Ingezonden persbericht


Rentware.nl introduceert internet uit een koffer

Met alleen een stekker in het stopcontact overal een tijdelijke hotspot voor meerdere laptops

Nieuw Vennep, 17 november 2008 - Rentware.nl maakt het nog makkelijker om op locatie te internetten met meerdere mensen. Met de TI box (tijdelijk-internetbox) introduceert het verhuurbedrijf een mobiele 'hotspot'. Dit is een koffer of box waarmee klanten direct kunnen beschikken over draadloos internet in geheel Nederland, mits er UMTS-dekking aanwezig is. Het enige wat hiervoor nodig is, is een stopcontact. De TI box biedt afhankelijk van de hoeveelheid dataverkeer verbinding voor maximaal twintig laptops. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor verhuizingen, beurzen, conferentieruimtes, bouwplaatsen of elke andere locatie waar tijdelijke internetverbindingen nodig zijn. Ook voor cursussen op locatie biedt de TI box uitkomst. De TI box is te huren voor minimaal een dag (75 euro), een week (150 euro) en maximaal een jaar (175 euro per maand). Deze prijzen zijn exclusief btw. In de huurprijs is het dataverkeer inbegrepen.

Rentware.nl ziet de TI box als aanvulling op zijn overige diensten. Bij het huren van een of meerdere laptops is een internetverbinding voor veel bedrijven een welkome aanvulling. De TI box is geschikt voor alle laptops, inclusief Apple-notebooks, die zijn voorzien van een WiFi-adapter. De verbinding die tot stand komt met de TI box, is beveiligd met een code, zodat externen er geen misbruik van kunnen maken.

In de TI box bevindt zich alle apparatuur die nodig is om een draadloze-internetverbinding via HSDPA tot stand te brengen. Deze verbinding levert een downloadsnelheid van 3.600 KBit/s en een uploadsnelheid van 1.400 KBit/s. Gebruikers steken de stekker van de koffer in het stopcontact, wachten enkele seconden tot het lampje brandt en hebben verbinding. Zonder obstakels heeft de TI box een bereik van minimaal 100 meter in een rechte lijn.

"De TI box heeft veel voordelen ten opzichte van een UMTS-datakaart. De box is per dag, week of maand te huur, tot een maximale periode van een jaar. Als bedrijven een UMTS-datakaart gebruiken, zitten ze direct aan een jaarabonnement vast. Daarbij is zo'n datakaart maar in te zetten voor één laptop", zegt Nic van Buttingha Wichers, directeur van Rentware.nl. "Onze klanten komen nooit voor verrassingen te staan; al het dataverkeer is inbegrepen in de huurprijs."

Over Rentware.nl
Rentware.nl in specialist is het verhuren van notebooks en desktops. Maar ook voor pc-servers, plasmaschermen of beamers kunnen bedrijven terecht bij Rentware.nl. Van één laptop voor een dag tot en met complete turnkey projecten voor beurzen en seminars: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Rentware.nl levert de faciliteiten op maat. Klanten zijn hierbij verzekerd van optimaal gebruiksgemak. Het bedrijf levert indien nodig 24 uur per dag service. Ook voor tijdelijke systemen in netwerkopstelling of standalone is Rentware.nl het juiste adres. Hierbij verzorgt het bedrijf tevens adequate calamiteitenserviceprogramma's.

Ingezonden persbericht