Ingezonden persbericht


LogMeIn kondigt algemene beschikbaarheid aan van Rescue+Mobile met ondersteuning voor BlackBerry(TM) Smartphones

Amsterdam, 17 november 2008 - Informatietechnologie managers, mobiele operators en andere serviceaanbieders die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van verschillende gegevensverwerkende apparaten kunnen nu ook op afstand ondersteuning bieden aan gebruikers van BlackBerry(TM) Smartphones. Dit is vanaf nu mogelijk door de beschikbaarheid van LogMeIn Rescue+Mobile.

LogMeIn Rescue+Mobile is een on-demand, multi-platform ondersteunende tool die wereldwijd wordt gebruikt door IT-organisaties en serviceaanbieders. Hiermee kan worden voorzien in directe ondersteuning op afstand voor desktops, laptops, smartphones en andere gegevensverwerkende apparaten die werken met Microsoft(TM) Windows(TM) en Apple(TM) Mac(TM) OS(TM) X, of Windows Mobile(TM), Symbian en nu ook het BlackBerry platform. Rescue+Mobile voorziet helpdeskmedewerkers van toegang op afstand, inclusief remote control over het apparaat van de eindgebruikers. Hierdoor kunnen problemen snel worden vastgesteld en gerepareerd of wordt de gebruiker geleerd hoe de smartphone of computer te bedienen.

'Wij maken al jaren gebruik van LogMeIn Rescue. Met de nieuwste mogelijkheden om op afstand problemen vast te kunnen stellen, ondersteunen we meer bedrijfskritische apparaten dan ooit tevoren', stelt Jeff Sayabovorn, helpdesk supervisor van Commonwealth Financial. 'Onze gebruikers zijn erg blij wanneer op afstand hulp wordt geboden om problemen met hun smartphones op te lossen. LogMeIn Rescue+Mobile maakt ons team productiever en onze gebruikers vinden dat zij topservices krijgen geleverd.'

Met de inbegrepen call center administratie en meldingconsole kan LogMeIn Rescue+Mobile zelfs ondersteuning bieden binnen de grootste supportomgevingen. De administratieve console maakt het voor managers van klantenservices mogelijk om zowel technici als andere ondersteunende kanalen efficiënt te managen. Operators hebben de mogelijkheid om een reeks opbrengstgenererende ondersteunende diensten aan te bieden.

'Met LogMeIn Rescue+Mobile kunnen services providers en IT-ondersteunende organisaties tijd en kosten verminderen die gerelateerd zijn aan het op afstand oplossen van problemen en het trainen van mensen met mobiele apparaten', zegt Richard Redding, general manager, mobile, LogMeIn, Inc. 'Nog belangrijker zijn de onderzoeksgegevens van organisaties die gebruik maken van Rescue+Mobile; aangetoond is dat smartphone gebruikers de voorkeur geven aan ondersteuning op afstand en dat die gebruikers meer tevreden zijn over de service die geboden is.'

Kosten en beschikbaarheid
LogMeIn Rescue+Mobile, inclusief de ondersteuning voor BlackBerry smartphones, is per direct beschikbaar. Het kan ondersteuning bieden aan de volgende mobiele apparaten:


* Computer: Windows Vista, XP, Server 2003, 98, ME, 2000 en Mac OS X.
* Mobiel: Windows Mobile 5, 6, en 6.1, Symbian UIQ 3rd Edition, Symbian S60 2nd and 3rd Edition, en BlackBerry Device Software v4.3, v4.5 en v4.6. Prijs is vanaf ¤ 1.530,- per jaar per technicus.

Over LogMeIn, Inc.
LogMeIn is een toonaangevende leverancier van on-demand remote connectivity-oplossingen voor mobiele operators, het MKB, IT-dienstverleners en consumenten. LogMeIn-producten worden 'on-demand' aangeboden en zijn toegankelijk via een webbrowser. De LogMeIn reeks bestaat uit LogMeIn Free(TM), LogMeIn Pro(TM), LogMeIn Ignition(TM), LogMeIn Rescue(TM), LogMeIn IT Reach(TM), LogMeIn Backup(TM), RemotelyAnywhere(TM) en LogMeIn HamachiTM. LogMeIn is gevestigd in Woburn, MA (USA) en heeft Europese vestigingen in Amsterdam en Boedapest. http://www.LogMeIn.nl.

BlackBerry,Windows,Symbian and Apple related trademarks, names and logos are the exclusive trademarks and properties of Research In Motion Limited, Microsoft Corporation, Symbian Software Limited, and Apple, Inc., respectively, and are registered and/or used in the U.S. and countries around the world. Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: Jakob@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com