Ingezonden persbericht


IT Job Board.nl: Skills in Demand over oktober 2008 bekend

Amsterdam, 17 november 2008 ­ IT Jobboard publiceert zijn maandelijkse Skills in Demand-overzicht, waarin de vijf gebieden binnen de ICT genoemd worden, waarvoor het hoogste aantal vacatures openstaat. Dit overzicht geeft aan naar welke soort professionals bedrijven het meest op zoek zijn.

De top 5 over oktober 2008 is als volgt.

· Product specifiek (SAP,Oracle, Siebel etc) 27 procent
· Ontwikkelaars 24 procent
· Projectmanagement 20 procent
· Supportmedewerkers 10 procent
· Netwerkspecialisten 10 procent De top 5 over oktober wordt nog steeds door dezelfde gebieden als september ingenomen. De vraag naar ontwikkelaars is met drie procent gedaald ten opzichte van vorige maand, de vraag naar supportmedewerkers is onveranderd. Het aantal vacatures voor zowel managers als netwerkspecialisten steeg met één procent.

Over Skills in Demand
IT Job Board stelt elke maand de Skills in Demand-lijst samen op basis van de openstaande ICT-vacatures op www.itjobboard.nl. Hierbij wordt een rubricering gemaakt naar de soorten vacatures. De Skills in Demand-overzichten geven een goed beeld van de ontwikkelingen op de ICT-arbeidsmarkt in Nederland.

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en de rest van Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics PinkRoccade, Meeus, DHL en Tridion.