Ingezonden persbericht


Bloggers laten snor staan tegen prostaatkanker

Negen Nederlandse bloggers laten deze maand hun snor staan om zo geld op te halen voor de bestrijding van prostaatkanker. Dit doen zij in het kader van Movember, een internationaal initiatief dat aandacht vraagt voor prostaatkanker.

Wereldwijd overlijden er elk uur tientallen mannen aan de gevolgen van prostaatkanker. Wereldwijd laten zo'n 150.000 mannen hun snor staan. De communicatieweblog Spotlight Effect is de eerste Nederlandse instantie die participeert in dit internationale initiatief.

Movember begon eind vorige eeuw in Australië en Nieuw-Zeeland en groeide uit naar Groot-Brittanië, Verenigde Staten, Canada, Ierland en Spanje. De organisatie tracht aandacht te genereren voor prostaatkanker door mannen elk jaar in Movember hun ultieme mannelijkheid te laten tonen.

Met de steun van internetonderneming Wakoopa en Generation Next organiseert Spotlight Effect de volgende acties:


* De progressie van de bovenlipbeharing is elke dag live te volgen op Spotlight Effect, elke deelnemer maakt dagelijks een nieuwe foto die automatisch in de zijbalk verschijnt.
* Het is mogelijk om via online betaalservice TipIt direct vanuit onze zijbalk te doneren en bij te dragen aan aandacht voor en onderzoek naar prostaatkanker.
* 30 Movember organiseert Spotlight Effect samen met Generation Next een MoTown party in Amsterdam. Met o.a. ritueel scheren en gratis bier.

Intitiatiefnemer Peter Evers en adjunct-hoofdredacteur van Spotlight Effect: "De teller staat inmiddels op ruim 500 euro, dus we kunnen nog heel wat steun gebruiken. Nu snappen wij best dat niet iedereen zijn snor wil of kan laten staan, daarom doen wij dat voor jullie. Wat wij van jou willen is een kleine, of een grote, donatie zodat wij 30 Movember op onze Amsterdamse MoTown-party met een tevreden gevoel onze snorren kunnen afscheren."

Alle donaties worden eind Movember op de rekening van KWF Kankerbestrijding overgemaakt.

Zie ook: www.spotlighteffect.nl/non-profit/movember

Voor meer informatie over de Movemberactie: peter@spotlighteffect.nl / +447929841171 (UK) Voor meer informatie over het MoTown eindfeest: edial@spotlighteffect.nl / +31628970634

--
Peter Evers
Spotlight Effect

www.peterevers.net
www.spotlighteffect.nl
www.thenextweb.com
+447929841171
-------------------------------