Persbericht

Citrix NetScaler 9 halveert datacenter-kosten voor het leveren van webapplicaties

~ Krachtige expert-in-a-box templates verkorten de tijd om webapplicaties in te zetten van dagen naar minuten ~

Vianen, 17 november 2008 - Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, introduceert Citrix® NetScaler® 9. Deze oplossing zorgt voor een drastische verbetering van de efficiëntie en total cost of ownership (TCO) van webapplicaties.

Steeds meer organisaties draaien een toenemend aantal webapplicaties in hun datacenters. Naar schatting geven zij 50 procent te veel uit aan het draaiend houden van deze applicaties, vanwege een uiterst inefficiënte inzet van servers en het netwerk. Het voorkomen van deze onnodige overheadkosten was in het verleden onhaalbaar. De dynamiek en complexiteit van iedere unieke webapplicatie vroeg om diepgaande kennis op applicatieniveau van de netwerk- en serverteams. NetScaler 9 voorkomt dit: de oplossing combineert de meest geavanceerde optimalisatietechnologie met krachtige nieuwe applicatie-intelligentie. Hierdoor wordt per webapplicatie automatisch een optimale configuratie aanbevolen. NetScaler 9 verlaagt zo de kosten van het beschikbaar stellen van webapplicaties als Microsoft® Office® Sharepoint® Server 2007, Oracle® E-Business Suite en SAP®-oplossingen met maximaal 50 procent. Niemand van de bestaande networking- en server infrastructure-teams hoeft hiervoor applicatie-expert te worden.

Webapplicaties binnen 30 minuten inzetbaar
NetScaler 9 introduceert AppExpert Templates. Hiermee worden honderden details over het inzetten van webapplicaties verzameld, waardoor de optimalisatie direct automatisch plaats kan vinden. Dankzij de AppExpert Templates hoeven netwerkmanagers niet langer de complexe eigenschappen van applicaties onder de knie te krijgen om goede prestaties, offload, beveiliging en beschikbaarheid te waarborgen.

Bespaar op kosten voor serverinfrastructuur en beveiliging Dankzij de nieuwe AppExpert Rate Controls van NetScaler 9 kunnen IT-managers SLA's garanderen voor verschillende soorten gebruikers. Rechtmatige gebruikers van applicaties zijn verzekerd van toegang tot deze applicaties, verkeer van spiders, web scrapers en botnets wordt teruggeschroefd of op de juiste manier omgeleid.

Verminder kosten en complexiteit terwijl applicaties verder uitbreiden en ontwikkelen NetScaler 9 verlaagt de kosten van het veranderen en uitbreiden van de ingezette webapplicaties. Uiteindelijk verhoogt dit het gebruiksgemak en de klanttevredenheid. De nieuwe AppExpert Service Callouts integreren logica van externe applicaties in policy-beslissingen van NetScaler. Het gehele netwerk wordt hierdoor intelligenter. NetScaler kan bijvoorbeeld via een externe database van blacklist IP-adressen nagaan of een aanvraag van een client afkomstig is van een bekende onwettige site of gebruiker.

NetScaler 9 is een belangrijk onderdeel van de Citrix Delivery Center(TM) productfamilie en kan los worden ingezet of in combinatie met de andere onderdelen van het Delivery Center. NetScaler maakt datacenters op een dynamische manier geschikt voor de complexe benodigdheden van Web 2.0, SOA en andere moderne applicaties.

Beschikbaarheid
NetScaler 9 is vanaf 26 november 2008 beschikbaar voor NetScaler-klanten met een geldige onderhoudsovereenkomst.

Verdere informatie
Kijk voor meer illustraties en een snelle demonstratie van vier minuten van de AppExpert Templates op: http://community.citrix.com/display/ns/AppExpertTemplates . Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u hier: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1683909 .

(471 woorden)