Ingezonden persbericht


5 MILJOEN KERSTPAKKETTEN

Maatschappelijk verantwoord en wellness zijn trends 2008

De leveranciers van kerstpakketten zijn volop aan de slag. Tot vlak voor kerst werken door het hele land vele bedrijven om de miljoenen kerstpakketten gereed te hebben. De kredietcrisis heeft vooralsnog geen invloed op het aantal bestelde kerstpakketten. Veel bedrijven hebben hun bestellingen al in september gedaan.
Trends van 2008
De thema's in kerstpakketten volgen steeds meer de actuele ontwikkelingen in de samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zal een flink deel van de 5 miljoen huishoudens terugvinden in het kerstpakket: biologische producten, fairtrade, en artikelen die goede doelen ondersteunen. Wellness is een echte 'evergreen'. Een pakket waar persoonlijke verzorging centraal staat mag ook dit jaar in december weer op warme belangstelling rekenen.

Kerstpakkettenmarkt in de lift
Verwacht wordt dat er in december van dit jaar ruim 5 miljoen kerstpakketten cadeau worden gedaan. In 2007 werden 4,9 miljoen Nederlanders verblijd met een kerstpakket. De gemiddelde waarde van een kerstpakket zal dit jaar stijgen naar ¤ 36. In 2007 was de gemiddelde waarde ¤ 34.
>

Den Haag laat kerstpakket groeien
Ook Den Haag erkent het belang van het kerstpakket voor werknemers. Ook dit jaar mag een kerstpakket tot ¤ 70 fiscaalvriendelijk worden gegeven.

Kerstpakket blijft favoriet
Het kerstpakket is en blijft favoriet bij Nederlanders. Het wordt gewaardeerd door alle leeftijden. Uit een peiling op www.infokerstpakket.nl, de website van het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten, geeft ruim 80% van de respondenten aan dat het kerstpakket van werkgevers aan werknemers een goede traditie is die zeker in stand gehouden moet worden.

Over het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten
De Stichting Voorlichtingsbureau Kerstpakketten zet zich sinds haar oprichting vijf jaar geleden in voor het behoud van het oer-Hollandse kerstpakket. In geen enkel land kent men een dergelijke traditie. De stichting is een initiatief van diverse partijen uit de markt.