Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 17 november 2008

PvdA Rotterdam opgelucht over dichthouden grenzen voor Bulgaren en Roemenen

De PvdA-fractie in Rotterdam is opgelucht nu minister Donner heeft toegezegd de grenzen dicht te houden voor Bulgaren en Roemenen, in elk geval tot 1 juli 2009. De grenzen voor deze buitenlandse werknemers zouden al per 1 januari opengaan: "De druk van de PvdA Tweede kamerfractie en van wethouders Karakus en Schrijer richting minister Donner is niet voor niets geweest!"

De Rotterdamse fractievoorzitter van de PvdA, Peter van Heemst: "Rotterdam kan nieuwe grote groepen Oost-Europeanen nu gewoon niet aan. Momenteel zijn er al veel problemen met de huisvesting van Polen. Niet alleen qua huisvesting, ook als je kijkt naar de noodzaak om in te burgeren en het tegengaan van overlast. Rotterdam maakt veel kosten om dat goed te doen en de stad heeft haar limiet bereikt."

Al tijdens de begrotingsbehandeling van vorige week donderdag vroeg Van Heemst de aandacht voor de Oost-Europese problematiek. Van Heemst vroeg het stadsbestuur om bij minister Donner aan te dringen op verlengde sluiting van de grenzen.

Donner kwam uiteindelijk tot de beslissing van het dichthouden van de grenzen omdat het economisch tij tegen zit en andere EU-landen hun grenzen waarschijnlijk ook dicht houden. " Dat is goed nieuws en in een stap in de goede richting ," aldus Van Heemst, "1 juli is volgens mij te snel. Een verder uitstel is een stuk beter, want er moet nog veel gebeuren om de overlast die de instroom van Polen veroorzaakt beter in goede banen te leiden. "

()

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Peter van Heemst, 06-42612378