Gemeente Lansingerland


Gemeente Lansingerland zet toezichthouders in

De gemeente Lansingerland streeft naar prettige, veilige en schone, kortom naar leefbare buurten. Om dit te bereiken zet de gemeente sinds 17 november toezichthouders in.

U kunt vanaf die datum dagelijks vier toezichthouders tegenkomen op verschillende plaatsen binnen onze gemeente. De mannen zijn herkenbaar aan een blauw uniform met veiligheidsembleem.

Deze toezichthouders controleren op verzoek van de gemeenteraad onder meer op hondenpoep, fietsen in voetgangersgebieden, het voorkomen van zwerfvuil, belemmerende winkeluitstallingen en het voorkomen van graffiti. Verder besteden ze aandacht aan het juist uitvoeren van uitgegeven vergunningen. Het gaat daarbij onder meer om evenementenvergunningen, kapvergunningen en horecavergunningen. Waar nodig treden ze corrigerend op.

U zult de toezichthouders ook op zaterdagen, bij speciale evenementen, tijdens de feestdagen en / of bij de weekmarkten op straat zien. Ze letten dan ook op het voorkomen van gevaarlijke verkeerssituaties, zoals het parkeren van grote voertuigen en het parkeren rondom scholen. Verder kijken ze of mensen geen waardevolle spullen in hun auto hebben achtergelaten.

Portofoons

De afdeling Vergunningverlening & Handhaving van de gemeente Lansingerland stuurt de toezichthouders aan. De politie zorgt voor ondersteuning. De mannen staan met behulp van portofoons rechtstreeks in verbinding met de verschillende alarmcentrales.

In eerste instantie wordt dit team ingezet voor een periode van vier maanden. Tussentijds evalueert de gemeente regelmatig het effect van de inzet en past de inzet waar nodig aan. De eindevaluatie zal aangeven of de gemeente de inzet van toezichthouders voor Lansingerland kan voortzetten.