Jaarlijkse collecte voor Multiple Sclerose start 17 november


MAASSLUIS, 20081108 -- Vanaf 17 november zullen de vrijwilligers van het MS Fonds regen en wind trotseren om met de collectebus langs de deuren te gaan.

"De vrijwilligers proberen bij zoveel mogelijk deuren aan te bellen, maar we kunnen helaas niet in alle straten collecteren. Met ruim 5.000 vrijwilligers in Nederland kunnen ook voordeuren niet bereikt worden", zegt Pamela Zaat van het MS Fonds.

Multiple Sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel en is dé meest invaliderende aandoening onder jonge mensen, zelfs kinderen, in Nederland.
MS is niet te genezen.
Het MS Fonds helpt mensen die Multiple Sclerose hebben met voorlichting, coaching en financiering van wetenschappelijk onderzoek.

De collecteweek wordt ondersteund met een radiocommercial. Hierin geeft Peter Jan Rens zijn visie op het MS Fonds.

Is uw voordeur niet bereikt? Doneer op giro 5057 te Maassluis.
Wilt u meer informatie? Kijk op www.msfonds.nl

Het MS Fonds bestaat dit jaar 15 jaar. Op zondag 23 november a.s. organiseert het MS Fonds voor de 10e keer de Nationale MS Dag. De locatie is Hotel en Congrescentrum Papendal. Een locatie waar topsporters zich hebben voorbereid op de Olympische Spelen. Niet voor niks is het thema dan ook: Beweging!

Een dag boordevol met nieuwe informatie over ontwikkelingen rond MS tijdens het grote symposium, themaworkshops en een uitgebreide informatiemarkt. Alle sprekers zijn neurologen, MS-verpleegkundigen en andere hulpverleners. De MS Experience Tour is op 28 oktober in Maassluis gestart en eindigt op 23 november te Papendal. De Tour doet vijftien steden aan in Nederland waar zij een dag met een camper blijven staan. Met de MS Experience Tour wil het Nationaal MS Fonds aandacht vragen voor het ziektebeeld en de mensen die hiermee moeten leven.

Uit een onderzoek van het Nationaal MS Fonds dat gehouden is onder het algemene publiek kwam duidelijk naar voren dat MS een bekende, onbekende ziekte is! De letters zijn bekend, maar daar houdt alles mee op! Tijdens de Tour wordt het algemeen publiek voorgelicht over MS en kan men zelf diverse aspecten van MS ervaren.
Kijk voor de data op de website!





Nationaal MS Fonds