Eye Crown start met live beeldcontact en vergaderen in HD kwaliteit


PC en TV gekoppeld voor videoconferencing en powerpoint presentaties

HILLEGOM, 20081117 -- Onlangs is er gestart met de uitrol van een geheel nieuw fenomeen binnen de telecommunicatiemarkt, met als merknaam de EyeCrown. Zo zal het voor iedereen mogelijk worden om (wereldwijd), tegen een zeer betaalbare prijs, live beeldcontacten te leggen via het televisietoestel in een ongekende beeld- en geluidskwaliteit.

Naast deze faciliteit biedt de EyeCrown tevens mogelijkheden om (interactieve) televisieprogramma`s te ontvangen en zelf uit te zenden.

De EyeCrown is bestemd voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. Het unieke van de EyeCrown is dat, naast de zeer aantrekkelijke prijsstelling, het systeem gebruik maakt van een normale breedband internetaansluiting (ADSL). Minimaal vereiste bandbreedte slechts 256 Kbits!

Beeldcontact in echte HD kwaliteit
De EyeCrown wordt geleverd in zowel een SD (Standard Definition) als HD (High Definition) versie en is totaal niet te vergelijken met bijv. een webcamoplossing. De beeld- en geluidskwaliteit van de EyeCrown kan men vergelijken met bijv. de HD-uitzendingen die men kan ontvangen via de kabelexploitant.

Om een optimale privacy en kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de EyeCrown geleverd in de vorm van een dienst. Voor een éénmalige bijdrage en een vast bedrag per maand komt men in het bezit van een EyeCrown. Men krijgt hiervoor een beeldcontactmogelijkheid en nog vele extra (interactieve)diensten.

De EyeCrown, bestemd voor de zakelijke markt beschikt daarnaast ook nog over vele optionele mogelijkheden, zoals o.a. een multipoint faciliteit - met meerdere personen gelijktijdig communiceren op één beeldscherm- en een video + content mogelijkheid, bijv. uw PowerPoint-presentatie real time toelichten.

Filebestrijding
Insiders spreken nu al over het meest innovatieve product van de laatste jaren. Volgens Cor Zelissen van Mainport, één van de initiatiefnemers, zal de EyeCrown binnen nu en enkele jaren niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks bestaan. Neem nu bijv. het fileprobleem. Als men tien procent van de filerijders een EyeCrown zou geven, is het hele fileprobleem in een keer opgelost.

Innovatieve thuiszorg
De EyeCrown gaat voor de consument heel veel mogelijk maken. Zo zal men via het televisiescherm direct in contact kunnen treden met allerlei soorten instanties. Denk hierbij aan bijv. huisartsen, thuiszorg, woningbouwverenigingen, politie, banken, gemeenten, familieleden etc. Met name de ouderen onder ons zullen hiervan veel profijt hebben.

Ontspanning of een kaartavondje organiseren (wereldwijd)
Naast zaken die de kwaliteit van het dagelijks leven positief zullen beïnvloeden, biedt de EyeCrown ook pure ontspanning. Zo zal men onder andere films kunnen bekijken op het moment dat men dat uitkomt. Voorts zou men bijv. ook met een persoon uit Engeland of Japan live een partijtje kunnen schaken of klaverjassen! etc.

De EyeCrown is vanaf februari 2009 volop leverbaar. Zie ook www.eyecrown.com