Succesvolle rentree Gosse; Jongensboekenserie zonder geweld of seks


BROEK OP LANGEDIJK, 20081117 -- Duizenden mannen denken met weemoed terug aan Gosse, hun voetbalheld uit de jaren zeventig. Een kwart eeuw later kunnen zij - nu met hun zoon(s) - hun hart ophalen, want auteur Carel Boerlijst heeft besloten de avonturen van zijn geesteskind opnieuw te laten uitbrengen.

Het eerste deel - Gosse, voetballer van de Delta - is nu bij GigaBoek verschenen in een hardcoverboek die de oorspronkelijke uitgave in kwaliteit overtreft.

De Gosse-boeken appeleren aan de hang naar een onbezorgd leven, zonder geweld, zonder seks, maar vol jongensromantiek van de bovenste plank.

Enkele enthousiaste reacties van ?mannen op leeftijd?:

En dan Gosse!! Ik heb ervan genoten. Een voetbalverhaal van binnenuit. Een magnifieke verteltrant; ik schoot nu en dan flink in de lach; en 't ontroerde tevens.

Ik zou de boeken heel graag nog eens willen lezen. Weer even terugdrijven naar een jeugd waarin voetbal en boeken zo'n belangrijke rol hebben gespeeld.

In de bibliotheek in Vlissingen ging ik op zoek naar andere boeken van Carel Boerlijst en leende "Gosse - voetballer van de Delta". Ik las het twee keer in twee dagen en voor het terug moest naar de bieb nog een keer.

Ik heb veel jongensvoetbalboeken gelezen, maar de boeken over Gosse steken kwalitatief met kop en schouders boven alle andere uit. Ze hebben humor, de karakters hebben diepgang, de gebeurtenissen zijn realistisch en de gevoelens van de hoofdpersoon zijn herkenbaar.

Ik koester het bezit van "Gosse - voetballer van de FC Nederdam". Het is met afstand mijn favoriete jeugdboek, ik heb het minstens tien maal gelezen.

Ik vond het bijzonder verheugend van u "Gosse - voetballer van de Delta" te mogen ontvangen. Ik heb het inmiddels cadeau gedaan aan de collega waarover ik u schreef en waar op 4 december 1998 een zoon met de naam Gosse is geboren. Hij vond het geweldig!

Gosse, voetballer van de Delta verschijnt bij GigaBoek en is verkrijgbaar in elke boekhandel of via www.gigaboek.nl.

ISBN 978 90 8548 1928 - hardcover 128 p. - ¤ 11,95

Bestellen:

Gosse, voetballer van de Delta
Gosse, voetballer van de Delta
Boerlijst, C.