( BW)(MA-ONE-LAPTOP-PER-CHILD) Give a Laptop, Get a Laptop – Change the World

CAMBRIDGE, Massachusetts.--(BUSINESS WIRE)--Nov 17, 2008-- Give 1 Get 1 nu open voor wereldwijde deelname

De recente Amerikaanse verkiezingen hebben laten zien dat gewone burgers samen de wereld kunnen veranderen. Het is nu de hoogste tijd die goede wil te bundelen en een helpende hand te reiken naar kinderen in ontwikkelingslanden die zijn achtergebleven. In de armste landen ter wereld wordt minder dat $20 per jaar uitgegeven aan onderwijs van kinderen. Een op de drie kinderen komt niet eens verder dan groep 7. Deelname aan het programma Give 1 Get 1 van de organisatie One Laptop per Child draagt bij tot modern onderwijs voor deze kinderen en stelt hen in staat te bouwen aan een betere toekomst voor henzelf, hun families en hun gemeenschap.

One Laptop per Child (OLPC) is een non-profitorganisatie met als doelstelling aan elk kind ter wereld een draagbare computer te leveren die betaalbaar is en op internet is aangesloten. OLPC startte het programma Give 1 Get 1 in 2007, en haalde meer dan $35 miljoen op voor de levering van tienduizenden laptops aan kinderen in landen als Afghanistan, Irak, Libanon, Cambodja, Ethiopië, Haïti, Mongolië en Rwanda. Tot nu toe heeft OLPC meer dan 500.000 XO-laptops verspreid in 31 landen, en de organisatie is hard op weg naar de levering van de miljoenste laptop voor het einde van 2008.

“Het fenomenale succes van het programma Give 1 Get 1 vorig jaar resulteerde in een enorme vraag van zowel het publiek dat wilde schenken als van landen die de kans zagen de armoede aan te pakken door middel van onderwijs,” aldus Nicholas Negroponte, oprichter en voorzitter van One Laptop per Child. “De vernieuwing van het programma zal ons helpen de huidige programma’s uit te breiden en nieuwe programma’s op te zetten in andere landen.”

Deelnemen aan Give 1 Get 1

Vanaf vandaag kunnen particulieren de OLCP Foundation op twee manieren ondersteunen:

  • Give 1 Get 1 – Door betaling van $399 voor twee XO-kinderlaptops – één om te geven, één om te krijgen. De laptop die u weggeeft gaat naar een kind in een ontwikkelingsland. De laptop die u krijgt mag u zelf gebruiken of weggeven aan een kind of iemand in uw omgeving.
  • Give a Laptop – Wie alleen wil geven, kan zoveel laptop schenken als hij of zij wil door voor elke laptop een bedrag van $199 te betalen.

Voor deelname kunt u terecht op:

Bedrijven en organisaties kunnen hun medewerkers bijvoorbeeld aanmoedigen deel te nemen door de schenkingen van hun medewerkers te verdubbelen. Google (GOOG) en SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) hebben bijvoorbeeld toegezegd zelf één of twee laptops te schenken voor elke laptop die door hun medewerkers wordt bijgedragen, waardoor het programma Give 1 Get 1 een Give 2 of zelfs Give 3 programma wordt.

Meer informatie over de XO-laptop zelf is te vinden op http://www.laptop.org.

Over One Laptop per Child

One Laptop per Child (OLPC, http://www.laptop.org) is een non-profitorganisatie, opgezet door Nicholas Negroponte en anderen van het MIT Media Lab, voor het ontwerpen, fabriceren en distribueren van laptopcomputers die zo betaalbaar zijn dat ze elk kind ter wereld toegang kunnen bieden tot kennis en moderne vormen van onderwijs. XO-laptops zijn robuust, open-source, en zo energiezuinig dat ze handmatig door een kind van energie kunnen worden voorzien. Door middel van mesh-networking kunnen vele machines toegang verkrijgen tot internet via één internetverbinding.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Media:
Racepoint Group
Jackie Lustig, +1 781-487-4664
of
Kyle Austin,+1 781-487-4603
press@racepointgroup.com