( BW)(EUROPAGES) Europages verrijkt zijn database en omvat nu meer dan 1,5 miljoen exporterende ondernemingen uit 35 landen


PARIJS--(BUSINESS WIRE)--Dec 02, 2008--

Of u nu een leverancier zoekt in het buitenland of in contact wilt komen met potentiële klanten, toekomstige partners of distributeurs, Europages biedt daarvoor een uniek internationaal instrument, met een database van meer dan 1,5 miljoen bedrijven in alle sectoren. Een ander wezenlijk kenmerk van Europages is de kwaliteitsdimensie: de geselecteerde bedrijven worden stelselmatig nauwkeurig onderzocht, waarbij hun buitenlandse activiteit als een belangrijk criterium geldt. De gegevens worden voortdurend gecontroleerd en bijgewerkt.

Europages is binnen een paar jaar de referentie geworden onder de internationale B2B-zoekmachine. Hiermee wordt aan MKB-bedrijven doeltreffend en voordelig toegang geboden tot een echt internationaal netwerk. Onze positie wordt door cijfers gestaafd. Elke maand wordt Europages door zo'n 2 miljoen afzonderlijke bezoekers, leidinggevers en beslissers geraadpleegd. In de laatste 12 maanden zijn er door bedrijven in 200 landen zo'n 65 miljoen zoekacties ondernomen.

De kwaliteit van onze dienstverlening is het resultaat van ons stelselmatig vernieuwingsbeleid: momenteel zijn er meer dan 7.000 rubrieken en 40.000 sleutelwoorden actief, in verschillende talen, hetgeen snelle en relevante zoekresultaten oplevert. De contacten worden vergemakkelijkt door het ons brede talenpalet: er kan worden gezocht in 26 talen, waaronder Chinees en Arabisch. Programma's voor verwijzing, communicatie en co-branding vergroten het contactenveld.

Het feit dat Europages thans 1,5 miljoen Europese bedrijven omvat en vrij en gratis toegankelijk is, betekent een nieuwe, beslissende etappe. Als we ons baseren op de meest recente studie1 staat dit cijfer voor praktisch 75% van de Europese exporterende bedrijven. Hierdoor is tevens een betere dekking mogelijk van alle bedrijfssectoren van ons werelddeel (vooral Turkije, de landen van Midden- en Oost-Europa, enz.). Paolo Giuri, Algemeen Directeur van Europages, zei hierover zelf: "We streven ernaar op de middellange termijn een instrument te bieden met alle Europese bedrijven die actief zijn op internationaal gebied. Hun aantal wordt momenteel geschat op 2 miljoen. Dat wijst nog eens op de uitmuntende dienstverlening van Europages. De MKB-bedrijven krijgen de kans tot de internationale markten door te dringen, een belangrijk element voor de economie van alle Europese landen. Daarbij moet men bedenken dat de genoemde schatting geen rekening houdt met de bedrijven die nu nog niet exporteren maar daar wel naar streven, zoals blijkt uit de laatste enquête van het Europages-Observatory. »

Europages in het kort:

Europages, de internationale B2B zoekmachine, is als professioneel instrument de referentie in Europa en geeft toegang tot 1,5 miljoen bedrijven, geselecteerd op hun dynamiek in import en export, uit alle bedrijfssectoren in 35 landen.

www.europages.com is toegankelijk in 26 talen: Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands, Zweeds, Deens, Fins, Hongaars, Pools, Portugees, Sloveens, Turks, Grieks, Russisch, Noors, Roemeens, Ests, Tsjechisch, Litouws, Lets, Bulgaars, traditioneel Chinees, vereenvoudigd Chinees en Arabisch.

Europages heeft als aandeelhouders drie van de belangrijkste uitgevers van Europese gele gidsen: SEAT Pagine Gialle (Turijn, Italië), Yell Publicidad (Madrid, Spanje) en DeTeMedien (Deutsche Telekom - Frankfort, Duitsland).

Het personeel van Europages telt ongeveer 160 personen van 20 nationaliteiten die samen 16 verschillende talen spreken.

1 Zie het onderzoek van Gallup Europe





CONTACT:



Perscontact:
EUROPAGES S.A.
Claudine Leprince
Hoofd communicatie
Tel.: + 33 1 41 16 49 39 - E-mail: press@europages.com