JuristenWijzer en i-knowlaw lanceren nieuwe netwerk- site Legal360.nl


Bouwen aan juridisch netwerk en kennis uitwisselen

UTRECHT, 20081117 -- De juristen-zoeksite JuristenWijzer lanceert in november in Nederland onder de naam Legal360 een nieuwe netwerk- site. Legal360 richt zich op juridische professionals die via de site niet alleen hun juridische relaties beheren maar ook kennis, ervaring en juridische informatie en documenten delen. i-knowlaw verzorgt met haar juridisch expertsysteem de techniek voor het samenstellen van juridische documenten, zoals contracten en brieven, maar ook checklists.

Legal360 is gedeeltelijk gebaseerd op een concept dat al sinds 2005 door de (publieks-site) JuristenWijzer werd gehanteerd, maar waaraan nu voor de juristen in een besloten deel een aantal netwerktools zijn toegevoegd. Juristen die deelnemen delen daar hun kennis, ervaring, publicaties en beheren hun professionele netwerk. Ook kunnen zij daar lid worden van themagroepen waarin wordt gediscussieerd over specifieke juridische kwesties of aansluiting vinden bij voor hen relevante juridische beroepsverenigingen.
De bij Legal360 ingeschreven juristen besluiten zelf welke informatie zij over zichzelf via Juristenwijzer.nl vrijgeven aan het publiek. Naast netwerken en kennisuitwisseling verbeteren juristen dus hun zichtbaarheid. Consumenten en ondernemers zoeken hier gericht naar een specialist voor hun juridisch of fiscaal probleem.

Legal360 onderscheidt zich van andere sites door zich specifiek te richten op juridische professionals zoals advocaten, notarissen, fiscalisten en bedrijfsjuristen. Zij heeft daar veel kennis en ervaring voor in huis o.a. door de twee initiatiefnemers die samen 24 jaar ervaring hebben in de advocatuur en notariaat.
Legal360 brengt ook juridisch nieuws, kantoornieuws, rechtspraak, vacatures en een overzicht van het juridische cursusaanbod.
De nieuwe netwerk-site is gratis beschikbaar voor de doelgroep.

Henk Waling, hij was eerder advocaat bij Nauta Dutilh en partner bij BarentsKrans en is mede-oprichter van Legal360: 'Met dit initiatief richten we ons op de juridische professional in Nederland. Een succesvol concept dat past bij onze strategie om onze dominantie in de doelgroep juristen verder te versterken.'

Richard van Leeuwen, mede-oprichter van Legal360: ' De site sluit aan bij onze andere activiteiten in de juridische markt, zoals vacaturebanknotariaat.nl, vacaturebankadvocatuur.nl en i-knowlaw.nl. We ontwikkelen nu Legal360.eu om het concept in Europa verder uit te rollen.'





Ingezonden persbericht