Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, 10 november 2008

JONGE TALENTVOLLE DANSERS IN DE BOLLYWOOD SPECIAL TE ZIEN IN KONKLIJK THEATER CARRE OP 17 NOVEMBER AANSTAANDE

Deze prachtige Bollywood Special bestaat uit twee onderdelen: 'Bollywood Urban', en ' Bollywood Bijlmer' , de film. De dansvoorstelling Bollywood Urban is onderdeel van een samenwerkingsverband van Kabaal Producties en St. JAM/Matchpoint Cultuureducatie Zuidoost, de Dansopleiding van het ROC en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling Docent Dans. Meer dan 80 dansers spelen er mee in deze dansvoorstelling. De Bollywood Bijlmer film sluit aan bij de stijgende populariteit in Nederland van de Hindi-film en de Indiase cultuur. In Bollywood Bijlmer wordt een dramatisch verhaal, doorspekt met romantiek, afgewisseld met grootschalige dansscènes. De film biedt een mix van de droomwereld die zo eigen is aan Bollywood en van de dagelijkse realiteit van het leven in een grote- stadswijk in Nederland, met al zijn culturen, levensstijlen en tegenstellingen. Het verhaal gaat over een jongen die als minderjarige asielzoeker uit een Afrikaans land naar Nederland is gekomen en al jaren bij een pleeggezin in Amsterdam Zuidoost woont. Hij is verliefd op een Hindoestaan meisje bij hem in de klas. Hij heeft dagdromen over haar, maar wordt anderzijds gekweld door nachtmerries uit zijn kindertijd. Op school heeft hij moeite met geweld en pesten. Zowel het pesten als de nachtmerries escaleren, totdat hij zo over z'n toeren raakt dat hij van school en huis wegloopt. Vinden hij en het meisje elkaar? Dit programma kunt u zien op maandagavond 17 november 2008 om 20.00 uur wederom in het prachtige en stijlvolle Koninklijke Theater Carré, aan de Amstel 115-125 in Amsterdam Kijk voor meer informatie op: http://www.stichtingjam.nl/bollywoodbijlmer/

Op maandagmiddag 17 november is er een besloten schoolvoorstelling voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Voor de ruim 900 leerlingen een unieke kans om deze indrukwekkende dansvoorstelling te zien in een wereldbekend theater.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunsten, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, Gemeente Amsterdam _ DMO, Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV, Stichting Jeugd en Muziek Holland, Stichting Matchpoint Cultuur educatie Amsterdam Zuidoost, met speciale dank aan Koninklijk Theater Carré.

Bollywood Bijlmer is een initiatief van Kabaal Producties, uitgevoerd in samenwerking met Stichting JAM in Amsterdam. De film kon mede tot stand komen dankzij de medewerking van JAM / Matchpoint Cultuureducatie Amsterdam Zuidoost, de Theaterschool Amsterdam afdeling dansdocent, het ROC afdeling dans en de drie v.o. scholen in Amsterdam Zuidoost (Augustinus College, scholengemeenschap Reigersbos en Open Schoolgemeenschap Bijlmer).

De voorstelling maakt deel uit van het India Festival dat van 12 november t/m 30 november in Amsterdam wordt gehouden.


---

ALLEEN VOOR DE PERS
Op woensdag 12 november en donderdag 13 november, van 9.00 uur tot 13.00 uur wordt er gerepeteerd in ROC Amsterdam. Voor de pers de mogelijkheid om de dansers te zien, te interviewen of vragen aan de organisatie te stellen.

Mocht u deze repetitie willen bijwonen neemt u dan contact op met: Stichting JAM/Annemieke Baauw Email: annemieke@stichtingjam.nl
Of telefoonnummer: 020-6220183