Gemeente Lochem


Ronde- en vierkantetafelgesprekken in Lochem op maandag 17 en woensdag 19 november.

Maandag 17 november zijn er weer ronde- en vierkantetafelgesprekken in het gemeentehuis van Lochem, Markt 3. Op woensdag 19 november is er een zogenoemd Rondtafelgesprek-plus belegd, dat gehouden wordt in De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10 te Almen. Hieronder staan de agenda's met bij elk onderwerp een korte toelichting. Zo is het voor u makkelijker om te beoordelen of u mee wilt praten over dit onderwerp. Bent u niet uitgenodigd maar wilt u toch meepraten dan kunt u contact opnemen met de griffier, telefoon (0573) 28 93 71 of kijken op www.lochem.nl, onder Bestuurs- en raadsinformatie (onderdeel gemeenteraad). Daar vindt u een aanmeldingsformulier "meepraten rondetafelgesprek" bij de desbetreffende pagina van de vergadering. Op deze pagina vindt u ook de uitgebreide toelichtingen van de agenda onderwerpen.

Agenda ronde tafels op maandag 17 november

Eerste ronde van 19.30 - 20.30 uur

Tafel 1 raadszaal

* Startnotitie en voorbereidingskrediet Almen Zuid 2
* De startnotitie geeft de kaders, waarbinnen de ontwikkeling ( woningbouw) tot stand kan komen. Dit tweede deel van de zoeklocatie Almen zuid is in eigendom bij de Dienst Landelijk Gebied, die ook zal investeren in natuurontwikkeling.
* Startnotitie en voorbereidingskrediet Laren 4
* Nu het plan Laren 3 bijna geheel is gerealiseerd, kan met de voorbereiding van Laren 4 worden gestart. Het betreft een uitbreidingslocatie aan de noordzijde van de Deventerweg. Tafel 2 trouwzaal

* Sociaal Cultureel Werk: beleidsgestuurde contractfinanciering
* Ofwel: welke "producten" neemt de gemeente in 2009 en 2010 af van Carion en SCW Gorssel en tegen welke prijs.

Tweede ronde van 21.00 - 22.00 uur

Tafel 3 raadszaal

* raadsconsultatie discussienota RSV niet-bundelingsgebied
* Voor het "buitengebied" van de Stedendriehoek wordt, net als voor het bundelingsgebied is gebeurd, een regionale structuurvisie (RSV) opgesteld. De discussienota is in oktober besproken met maatschappelijke partners. De nota, en het verslag van die bespreking, worden nu aan de gemeenteraden voorgelegd. De vraag die daarbij wordt gesteld is: is dit de goede koers voor het niet-bundelingsgebied van de Stedendriehoek?

Onderwerpen vierkante tafels
Voorafgaand aan de rondetafelgesprekken kunnen raadsleden en burgers nadere informatie verzamelen over onderwerpen die niet aan de ronde tafel worden behandeld. De vierkantetafelgesprekken zijn van 19.00 - 19.30 uur en van 20.30 - 21.00 uur.

Over de volgende onderwerpen kunt u informatie krijgen:
* Vijfjaarlijkse afrekening onderwijs 2001-2005.
* De uitgaven die per leerling zijn gedaan voor het openbaar onderwijs moeten per 5-jaarlijkse periode worden vastgesteld om de rechten van het bijzonder onderwijs te kunnen vaststellen.
* (weigeren) Voorbereidingsbesluit Lageweg 3, Lochem.
* Omwonenden hebben gevraagd om aan de woning een andere bestemming te geven, omdat zij vinden dat de ontwikkelingsmogelijkheden van hun bedrijfsvoering worden belemmerd. Het college adviseert om de situatie mee te beoordelen bij de herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied.
* Benoeming lid Bestuurscommissie voortgezet onderwijs.
* Door de bestuurscommissie wordt de heer R. Raaben voor benoeming voorgedragen.
* Evaluatie vergadermodel gemeenteraad

Na een tussentijdse evaluatie wordt aan de raad o.m. voorgesteld om in plaats van eens per 3 weken, eens per 4 weken te gaan vergaderen. Veder komt het vragenhalfuur voorafgaand aan de raadsvergadering terug.

Agenda rondetafel-plus op woensdag 19 november in De Nieuwe Aanleg (19.30 uur )
* Corridorstudie en Trechternotitie N348

* De studie en de notitie zijn door Gedeputeerde Staten van Gelderland vastgesteld.
* Het doel van de corridorstudie is om inzicht te geven in alle goede oplossingen ter verbetering van de leefbaarheid in de corridor Deventer-Zutphen en de bereikbaarheid van Zutphen tegen zo weinig mogelijke schade aan natuur en landschap en acceptabele kosten.
* In de Trechternotitie is beschreven en onderbouwd welke tracés, en waarom, in de MER verder moeten worden onderzocht.
* Dat alles in het kader van een totaaloplossing van de verkeersproblematiek tussen Zutphen en Deventer.