Ingezonden persbericht


Verbeek, Terpstra, Gravenstijn en Willeboordse in Topsportcentrum

Kopstukken naar vijftiende Bep van Klaveren Memorial

ROTTERDAM - De vijftiende editie van de Bep van Klaveren heeft een aantal grote namen op de gastenlijst staan. De nationale feestdag van Crooswijk, die alleen op uitnodiging bijgewoond kan worden, kan zich verheugen over belangstelling uit de wereld van sport, kunst, cultuur, politiek en zakenleven. Meest in het oogspringende namen zijn die van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra, de judoka's Deborah Gravenstijn en Elisabeth Willeboordse en Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek.

Verbeek is een oud-bokser, die vorige week zijn oude liefde voor de noble art of selfdefence toonde door bij boksschool Crooswijk te gaan trainen met leden van de Dutch Windmill Club. De complete selectie van Sparta heeft van trainer Foeke Booy toestemming gekregen om maandag 17 november het grootste boksevenement van ons land bij te wonen. Aan de ring zitten ook de Rotterdamse sportwethouder Lucas Bolsius en Ortec.Rotterdam-coach Ron Zwerver. Artiesten als Frederique Spigt en Pierre van Duijl worden op de eerste rijen vergezeld door acteur Winston Post en vermaarde oud-spelers en trainers als Coen Moulijn en Henk Schouten, Ab Fafie en Rob Jacobs.

Tijdens de Bep van Klaveren Memorial worden partijen in de ring afgewisseld met optredens van Gerard Cox, Anette Bernadina en Lee Towers. Dichter Jules Deelder draagt iets uit een van zijn bundels voor, terwijl de presentatie in de ring wordt verzorgd door Ruud van Os en er buiten door Hans van Zetten. De vijftiende Bep van Klaveren Memorial wordt mogelijk gemaakt door de inbreng van sponsoren en steun van de Rotterdamse rederij Spido, EuroCollege Hogeschool, het bureau BIMS van Defensie en Rotterdam Topsport.

Het Radio Rijnmond lunchprogramma Branie voor Twee van Ronald van Oudheusden en Jack Kerklaan heeft de week voorafgaande aan de Bep van Klaveren Memorial weer uitgeroepen tot 'Bep Week'. Feyenoord-TV zendt beelden uit van een boksende Gertjan Verbeek en het KRO ochtendprogramma Goede Morgen Nederland zal maandag 17 november kort vooruitblikken naar het evenement, dat zich mag verheugen over grote media-aandacht.



Ingezonden persbericht