Ingezonden persbericht



- Persbericht -

voor directe publicatie

Amsterdam, 14 november 2008

Tour langs fashion hotspots op de Amsterdamse Wallen

Vanaf 17 november kunnen geïnteresseerden een tour doen langs mode ontwerpers en fashion ateliers op de Amsterdamse Wallen. Een rondleiding waarbij de gasten samen met een gids gaan kijken naar de nieuwe gezichten van de rosse buurt. Sinds enige tijd nemen steeds meer designers, kunstenaars en galeries hun intrek in het gebied. Tijdens deze tour gaan we op zoek naar, voor velen nog onbekende, hotspots die de buurt onlangs rijk is geworden.

In de tour worden verhalen uit de geschiedenis van de oudste wijk van Amsterdam gecombineerd met trends en huidige ontwikkelingen. In het wallengebied is veel gaande, iedereen heeft het over het Gemeentelijke beleid en de plannen die gemaakt worden. Een buurt vol roering en verandering. Naast voorstanders van het beleid en de intrek van de nieuwe bewonersgroepen, kent de buurt ook tegenstand. Waar de Wallen vroeger vooral bevolkt werden door zeelieden, bezoekers van donkere kroegen, penoze en dames van plezier, probeert de gemeente in het huidige beleid een bruisende combinatie te maken tussen historische en nieuwe "creatieve beroepen".

In middeleeuwse straatjes, naast schuilkerken en peeskamers, vinden we de nieuwe bewoners van de Wallen. Ontwerpers die als dé modetalenten van 21ste eeuw worden gezien. Wat veranderd er nu precies in de buurt? En welke consequenties kan dit hebben voor de huidige bewoners en gevestigde ondernemers? Juist de verschillende kanten van het verhaal worden belicht bij deze rondleiding. Onder de naam 'Red Light Fashion Tour' kijken we naar toonaangevende designers en 17e eeuwse proeflokalen. Hoe gaan historie en toekomst samen en hoe werkt men aan 'de nieuwe Wallen'.

Etalages en werkkamers van ontwerpers als Darryl van Wouw, Jan Taminiau en Roswitha van Rijn. Is er een nieuw cultureel klimaat te bespeuren, of zijn de nieuwe gasten maar tijdelijke 'op visite'? Helaas moeten we het antwoord schuldig blijven. De tour brengt juist een prille ontwikkelingen. Ook brengen we een bezoekje aan de Code Gallery store waar allerlei zaken omtrent het project "Red Light Fashion" te bezichtigen en te koop zijn.

Een rondleiding voor groepen, bedrijven, families, maar ook te combineren met een rondvaart of diner als dagprogramma voor internationale gasten die de buurt willen ontdekken. De tour duurt circa 2 uur en is elke dag te boeken via de website: www.redlightfashiontours.nl


---

Aan redacties:

Voor inlichtingen of publiciteitsmateriaal kunt u contact opnemen met de heer Bonnier:

Red Light Fashion Tours

Onderdeel van Top Tours B.V.

Contact gegevens:

Hoogte Kadijk 39

1018 BE Amsterdam

Telefoon: 020-620 9338 (ma t/m vr van 9 tot 17 uur)

Email: info@redlightfashiontours.nl

Website: www.redlightfashiontours.nl

---- --