Ingezonden persbericht


Persbericht

BEWONERS KIJKEN UIT NAAR DE NIEUWE BERFLO ES ZUID
Feestelijke start nieuwbouw in Hengelose buurt

St. Joseph Wonen* gaf afgelopen vrijdag -14 november- samen met toekomstige bewoners en omwonenden het feestelijke startsein voor de nieuwbouw van Berflo Es Zuid. Na de onthulling van het logo en het tekenen van de realisatieovereenkomst tussen de gemeente en de corporaties, goten bewoners het eerste fundament van hun woningen. De Twentse acteurs Evelien Harberink en Magda Nij Bijvank (Theaterzaken) behandelden alle officiële momenten in een spetterende show.

Stel je voor
Thema van de feestelijke middag was 'Stel je voor'. De toekomstige bewoners, hadden allemaal een gekleurd armbandje ontvangen. De verschillende kleuren gaven de verschillende gedeeltes van de nieuwe buurt weer. Zo konden de nieuwe bewoners onder het genot van een hapje en een drankje zich voorstellen aan hun nieuwe buren.

Groen en ontmoeting
Tijdens het evenement deelden toekomstige bewoners hun wensen voor het nieuwe Berflo Es Zuid met elkaar. "Stel je voor dat je straks in de Berflo Es Zuid woont, hoe ziet die buurt er dan uit?". "groen en gemoedelijk samenwonen" waren veel gehoord. Verwachtingen waar de opzet van de nieuwe buurt ruimschoots aan voldoet. Alle wensen werden opgehangen in een speciale droomboom. De goedgevulde boom is nu te bewonderen en aan te vullen in Berflo Mooi, het informatiecentrum over de vernieuwing van de gehele Berflo Es (Spartalaan 10).

Logo & website
Tijdens de feestelijke middag werd ook het logo voor de nieuwe buurt onthuld (zie afbeelding in bijlage). Bewoners gaven hun eerste indruk bij de vormen; een tulp, een vlam, warmte, groen, een es en veel kleur. Aansluitend werden enkele campagnebeelden getoond en werd ook de website www.berflo-es-zuid.nl geïntroduceerd.

Ter afsluiting van de show bood St. Joseph Wonen de nieuwe buurt een kunstwerk aan; de mozaïekbank die bewoners, in speciale workshops, tot een kleurrijk geheel maakten. De bank, getiteld 'De sociale sofa' krijgt een plek op het grote veld, centraal in de buurt.


* St. Joseph Wonen is een handelsnaam van de Hengelose Woningcorporatie.

--- Einde bericht ---