Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT

Hiscox witte raaf onder financiële aandelen

Amsterdam, 17 november - Als slechts één van de zes London Stock Exchange-aandelen die in de weken na de ondergang van Lehmann Brothers een plus (3%) lieten zien in plaats van een diepe dip, bewijst verzekeringsmaatschappij Hiscox de kracht van het specialisme. Sinds 15 september, de dag dat Lehmann Brothers failliet ging, steeg het Hiscox aandeel met ongeveer 30%.

Daarmee neemt de onderneming het voortouw voor de verzekeringsbranche-na-de-kredietcrisis. Goede klant-selectie, gedegen risico- acceptatie, aanhouden van voldoende financiële reserves en goed cashmanagement zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.

Uitbreiding

Als praktisch de enige in haar sector kondigt Hiscox uitbreiding aan. Het bestaande Hiscox-syndicaat bij Lloyd's wordt verhoogd naar 750 miljoen pond en gaat in januari 2009 start. Naast de reeds bestaande capaciteit voor MKB en techhnologiebedrijven wordt voor de groeiende activiteiten van Hiscox op Amerikaanse markt tevens een nieuw syndicaat opgericht.

Ook in Nederland bieden de economische omstandigheden en onzekerheden juist kansen voor verzekeringsmaatschappijen en hun aandeelhouders, meent directeur Hans Leenards.

Over Hiscox
Hiscox is een specialistische verzekeraar met het hoofdkantoor in Bermuda en vestigingen over de gehele wereld. Het bedrijf onderscheidt zich door haar focus op specialistische verzekeringen voor inboedel, opstal en kunstcollecties van (zeer vermogende) particulieren. Ook op het gebied van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor professionals, topmanagers en commissarissen is Hiscox wereldwijd toonaangevend. Deze kernmarkten gelden ook voor de Nederlandse organisatie. Hiscox is genoteerd aan de London Stock Exchange.

Noot voor de redactie,