Ingezonden persbericht


Easynet neemt Telindus Hong Kong en Telindus China over

Amsterdam, 17 november 2008 - Easynet Global Services, aanbieder van beheerde netwerk-, hosting- en telepresence-diensten, neemt Telindus Hong Kong en Telindus China over. Met deze overname versterkt het bedrijf zijn positie om bestaande en nieuwe zakelijke klanten wereldwijd te ondersteunen. Met de overname breidt Easynet zijn aanwezigheid in Azië en de Pacific uit. Daarnaast kan het bedrijf hi erdoor beheerde netwerk-, hosting- en telepresence-oplossingen aanbieden aan bedrijven in de Volksrepubliek China en in Hongkong.

David Rowe, CEO van Easynet: "Deze overname versterkt onze positie in Azië en de Pacific. We kunnen nu onze klanten in deze regio nog beter ondersteunen."

"De verkoop van onze vestigingen in Hongkong en China past perfect binnen onze internationale strategie. Easynet Global Services blijft een preferred partner voor Telindus om onze internationale klanten in die regio te bedienen", zegt Michel De Coster, CEO van de Telindus Group. ###

Over Telindus
De Telindus Group,opererend onder de merknaam Telindus Belgacom ICT, is de ICT-divisie van de Belgacom Group en levert oplossingen aan bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties. De Telindus Group biedt convergentieproducten, waaronder veilige spraak-, data- en videoapplicaties en telepresence- en telemonitoringoplossingen. Met een sterke marktpositie in Groot-Brittannië, Spanje, Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg zorgt de Telindus Group voor een leidende positie van de Belgacom Group op de Europese markt. Michel De Coster is directeur van de Telindus Group, die bestaat uit twee afzonderlijke entiteiten: Telindus SA en Telindus International.

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China en in Mumbai, India. Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders: voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia. Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard . Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.



Ingezonden persbericht