Ingezonden persbericht


Persbericht

Getronics en NedGraphics leggen samenwerking voor de toekomst vast

17 november 2008 - Getronics en NedGraphics, specialist in Geografische Informatiesystemen (GIS), gaan samen oplossingen ontwikkelen voor lokale overheden die onder andere gegevens uit de diverse basisregistraties koppelen aan geo-informatie zoals adresgegevens, wegen en bestemmingscategorieën. Beide bedrijven hebben hiervoor een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierdoor kunnen gemeenten in Nederland hun dienstverlening aan burgers en bedrijven significant verbeteren. Getronics en NedGraphics zijn ook een Dossier Afspraken en Procedures (DAP) met elkaar overeengekomen, waarmee de ondersteuning aan en continuïteit voor gezamenlijke relaties op het gebied van helpdesk, onderhoud en ontwikkeling vastgelegd zijn.

NedGraphics is onderdeel van de CADAC Group en gespecialiseerd in ICT-oplossingen voor geografische toepassingen. Richard Goossens, Algemeen directeur van NedGraphics: "Getronics en NedGraphics vullen elkaar goed aan. Getronics is marktleider in basisregistratiesystemen. Wij lopen voorop met onze kennis van de geo-informatietechnologie. Een formele samenwerking zorgt ervoor dat onze gezamenlijke oplossingen ook in de toekomst goed blijven werken."

Ronald Spoor, directeur Software Engineering sector Local Government van Getronics: "Onze oplossingen spelen een essentiële rol in de Nederlandse samenleving, maar zijn vaak onzichtbaar. Zo maken meer dan de helft van de 443 Nederlandse gemeenten gebruik van onze oplossingen voor het onderhoud en beheer van hun basisregistraties. Door de samenwerking met NedGraphics formeel vast te leggen verzekeren we onze klanten van continuïteit in productontwikkeling, implementatie en nazorg."

Over Getronics
Met een wereldwijde omzet van 2,5 miljard euro en circa 20.000 medewerkers is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in workspace management services, datacenter & hosting services en consulting services helpt Getronics medewerkers van grote organisaties vooruit door altijd en overal op een veilige manier toegang te bieden tot informatie. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt volgens een Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van dienstverlening van een consistente kwaliteit. Getronics is onderdeel van KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland. Getronics PinkRoccade Local Government is een dochteronderneming van Getronics.

Over NedGraphics
NedGraphics is onderdeel van de CADAC Group en is een open en onafhankelijke leverancier van toegesneden organisatiebrede CAD/GIS-oplossingen. NedGraphics beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in het toepassen van open standaarden. Wij kennen de werkprocessen van onze klanten. De oplossingen die wij bieden zijn naast eigen technologie, gebaseerd op technologie van o.a. Autodesk, Oracle en Bentley. Onze klanten zijn vooral te vinden bij gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en ingenieursbureaus. Meer informatie over NedGraphics is te vinden op www.nedgraphics.nl.

Onderschrift voor bijgevoegde foto: Richard Goossens (algemeen directeur Nedgraphics) en Ronald Spoor (directeur Software Engineering Getronics sector Local Government) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.



Ingezonden persbericht