Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 november

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Beginnend bestuurder met 0,86 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Borne

Een 19-jarige automobilist uit Enschede raakte op maandag 17 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 17 november omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Weerselosestraat in Borne, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 19-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,86 promille uit. Omdat de man een beginnend bestuurder is en eerder onder invloed van alcohol een auto heeft bestuurd werd het rijbewijs ingevorderd. (08-144439)

Met ruim 1,56 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 42-jarige man uit Borne raakte op zondag 16 november zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt.

Zondagavond 16 november omstreeks 20.40 uur werd een eenzijdige aanrijding gemeld op de A35, ter hoogte van Enschede. Bleek dat een 42-jarige man uit Borne om onduidelijke reden in de berm was beland en tegen een vangrail tot stilstand was gekomen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,56 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-144373)

Beginnend bestuurster met 0,94 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 25-jarige automobiliste uit Hengelo raakte op maandag 17 november omstreeks 02.30 uur haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 17 november omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten, op het Stationsplein in Hengelo, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 25-jarige vrouw uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,94 promille uit. Omdat de vrouw een beginnend bestuurster is werd het rijbewijs ingevorderd. (08-144438)

Beginnend bestuurder met 0,91 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Saasveld

Een 19-jarige automobilist uit Haaksbergen raakte op maandag 17 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 17 november omstreeks 02.20 uur controleerden surveillerende agenten, op de Bornsestraat in Saasveld, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 25-jarige man uit Haaksbergen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,91 promille uit. Omdat de man een beginnend bestuurder is werd het rijbewijs ingevorderd. (08-144440)

Baldadige katten

Enschede

Katten hebben op 16 november rond 18.10 uur en 21.45 uur op twee adressen in Enschede gezorgd voor wateroverlast.

Om 18.10 uur werd wateroverlast gemeld uit een flatwoning aan de Schiestraat. De schuurtjes onder de flatwoning stonden al blank. De bewoonster was niet thuis, daarom heeft de politie de woning geopend. Toen bleek dat twee katten die zich in de keuken bevonden, de kraan hadden opengedraaid waarna omgevallen pakketjes uit de kastjes de afvoer in de gootsteen verstopten. Een schoonmaakbedrijf heeft de woning opgeruimd. (08-144331)

Rond 21.45 uur werd wateroverlast gemeld uit een woning aan de Tubbergenbrink. De gewaarschuwde agenten zagen het water tegemoet stromen toen zij ter plaatse kwamen. Samen met de inmiddels gewaarschuwde bewoner betraden de agenten het pand. Toen bleek dat twee katten een slang uit een aquarium hadden gevist waardoor het water gewoon over de vloer liep. Het stroomde vervolgens via de wanden naar buiten. De woningbouwvereniging is gewaarschuwd voor de afhandeling van de schade. (08-144397)

Paard met koets in de sloot

Hoge Hexel

Een paard met koets belandde op 16 november rond 11.45 uur in een sloot aan de Monumentweg. Door samenwerking van politie en getuigen kon het paard gered worden.

Een 31-jarige koetsier uit Hoge Hexel reed op een koets voortgetrokken door een paard over de Monumentweg. Naast de koetsier zaten zijn vrouw en zijn hond. Op enig moment is het paard van iets onbekends geschrokken en heeft zich naar de sloot gedraaid en gleed vervolgens in het water. Daarbij kwam het hondje onder het paard terecht en kwam de koets met de beide passagiers op het paard terecht. De koetsier heeft staande in het koude water het hoofd van het paard boven water gehouden. De inmiddels ter plaatse gekomen politie heeft het leren tuig los kunnen snijden. Een passerende automobilist in een vierwiel aangedreven auto heeft vervolgens de koets van het paard afgetrokken waarna koetsier en agenten het paard uit het water konden halen. Het paard werd onder behandeling van een dierenarts gesteld, maar mankeerde op het oog niets. Het hondje heeft het echter niet overleefd. (