Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
17 november 2008

Al meer dan 700 straten besparen energie met Nationale Klimaatstraatfeest

Het Nationale Klimaatstraatfeest loopt als een trein. Nog geen twee weken na de landelijke kick-off doen er al zo'n 740 straten mee.

Niels de Heij, landelijke projectleider van de campagne, is zeer tevreden: "In alle uithoeken van het land gaan mensen aan de slag met energiebesparing. Zo gaan bewoners in Apeldoorn de isolatie van hun huizen verbeteren, in Amersfoort zet een straat de deurbel uit, en weer ergens anders draaien bewoners spaarlampen in. Als dit de score is na twee weken, dan ben ik heel benieuwd naar wat er de komende maanden allemaal gaat gebeuren."

Het Klimaatstraatfeest is de nieuwe energiebesparingscampagne die op 30 oktober van start ging. Met het Klimaatstraatfeest gaan honderden straten de komende maanden aan de slag om energie te besparen. De 500 straten die de meeste energie besparen krijgen allemaal op 16 mei 2009 een straatfeest cadeau.

De eerste 1000 deelnemers hebben een energiebesparingsbox cadeau gekregen, met daarin spaarlampen en isolatiefolie. Wegens het grote succes is besloten de volgende 2000 aanmelders ook te belonen met dit verrassingspakket. Niels de Heij roept daarom iedereen op om zich aan te melden. "Door energie te besparen helpen we het klimaat een handje. En door samen met je buren aan de slag te gaan wordt energiebesparing ook nog eens leuk. Meld je dus aan op www.klimaatstraatfeest.nl. En wie weet krijg jij dan op 16 mei ook nog één van de straatfeesten met een budget tot 500 euro cadeau!"