Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

17 november 2008

Nederlandse speelfilm BLINDSPOT wint prijs voor BESTE FILM in Ierland.

Op het Waterford International Film Festival 2008 (Ierland) heeft de Nederlandse speelfilm BLINDSPOT de prijs van Best Feature Film gewonnen. Deze Engelstalige film-noir vertelt het verhaal van een man die verstrikt raakt in het psychologische web van twee vrouwen op de vlucht - op de vlucht voor zichzelf en voor hun verleden. De een wild, onstuimig en overspelig - de ander introvert, bitter en wraakzuchtig...

Regisseur Ad Bol, aanwezig bij de uitreiking was verrast: 'De competitie was erg sterk, met interessante onafhankelijke films uit Engeland en Ierland zelf. Ik had nooit verwacht dat ze voor een Engelstalige film uit Nederland zouden kiezen'. BLINDSPOT is een Nederlandse productie, die buiten de reguliere subsidieregelingen om geheel onafhankelijk is geproduceerd met een internationale cast. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Johnny Melville (Nefarious, Winner Best Actor Brooklyn Film Festival 2001), Maike Möller (Able) en Micky Hoogendijk (Parels & Zwijnen, Grijpstra en de Gier). Daarnaast spelen Hugo Metsers (Siberia, Zusje) en Jango Edwards belangrijke bijrollen.

De prijs in Ierland is niet de eerste voor BLINDSPOT. Eerder won de succesvolle film al prijzen voor Best Director op het Estepona International Film Festival en Best Actress voor Micky Hoogendijk op het New York International Independent Film Festival.

http://www.waterfordfilmfestival.com/

http://www.nyfilmvideo.com

http://www.fantasticoestepona.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie -