Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
17-11-2008

Alexandra Cook-Schaapveld nieuw lid RvT VU-Windesheim

De gemeenschappelijke Raad van Toezicht voor de Vrije Universiteit, het VU medisch centrum, Stichting Buitenamstel Geestgronden en de Christelijke Hogeschool Windesheim heeft sinds 15 november een nieuw lid: Alexandra Cook-Schaapveld.

Drs. Alexandra E.J.M. Cook-Schaapveld M.A. is werkzaam bij de Royal Bank of Scotland als Head of RBS Europe en Global Head RBS Corporate Sector & Advisory. Zij heeft politicologie, filosofie en economie gestudeerd aan de universiteit van Oxford, waarna zij een master 'Development Programming' deed aan de Erasmus Universiteit. Van 1984 to 2007 was mevr. Cook-Schaapveld werkzaam bij ABN AMRO. Daar was haar laatste functie Senior Executive Vice President en was ze verantwoordelijk voor Global Clients and Investment Banking.

De leden van de Raad van Toezicht worden door de Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim benoemd. Twee leden van de Raad van Toezicht hebben in het bijzonder het vertrouwen van de medezeggenschapsorganen van de vier instellingen. De leden van de Raad van Toezicht hebben een zittingstermijn van vier jaren en kunnen twee keer worden herbenoemd.

De Vereniging VU-Windesheim vormt de bestuurlijke koepel van de Vrije Universiteit, het VU medisch centrum, Stichting Buitenamstel Geestgronden en de Christelijke Hogeschool Windesheim. De vereniging is verder een netwerk voor iedereen die een band heeft met een van de instellingen en zich betrokken voelt bij hun identiteit en activiteiten.