Ingezonden persbericht


Persinformatie

Helmond, 17 november 2008

Kuijpers Installaties verwerft opdracht voor de renovatie van het Rijksmuseum te Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam ondergaat de grootste renovatie en restauratie in haar geschiedenis. Het uit 1885 daterende gebouw, ontworpen door de architect Cuypers, wordt met de nieuwe plannen van de Spaanse architecten Cruz y Ortiz een internationaal toonaangevend museum. Het Nieuwe Rijksmuseum wordt een modern gebouw, geschikt voor een miljoenenpubliek, dat recht doet aan Cuypers' oorspronkelijke ontwerp. De publieksfunctie van het gebouw zal worden hersteld, zonder de monumentale waarde van het gebouw aan te tasten. Alle andere functies, zoals het beheren, conserveren en restaureren van de enorme collectie worden in aparte gebouwen gesitueerd. De verbouwing wordt uitgevoerd in opdracht van Het Rijksmuseum Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen.

Het geheel vernieuwde en gerenoveerde Rijksmuseum zal naar verwachting in 2012 haar deuren weer openen voor het publiek.

Energiezuinigheid
Kuijpers Installaties zal in het project alle werktuigbouwkundige-, sanitaire-, regeltechnische- en sprinklerinstallaties realiseren, inclusief een binnenstedelijk, ondergronds warmte- en koudeopslagsysteem met toepassing van een drietal warmtepompen die opgesteld worden in het energiecentrum.

Ondergronds rondom het hoofdgebouw wordt een zogenaamde energiering met een viertal energiekelders gerealiseerd.

Ten behoeve van de distributie van geklimatiseerde lucht wordt gebruik gemaakt van luchtbehandelingskasten, die opgesteld staan in de energiering. Middels de energiering zijn de leidingschachten te bereiken die de energiebehoefte voorzien van de verschillende bouwdelen. De opdracht voorziet verder in een jaar onderhoudsgarantie en drie jaar onderhoudsgarantie van de gehele broninstallatie.

Kuijpers in het marksegment cultuur
Kuijpers Installaties heeft ruime expertise in het marktsegment cultuur, die ook bij dit project optimaal ingezet wordt. Kuijpers kan refereren aan onder andere de volgende opdrachtgevers: Museum de Hermitage, Amsterdam; Van Gogh Museum, Amsterdam; Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen; Kröller-Müller Museum, Otterlo; Wereldmuseum, Rotterdam; Dordrechts Museum, Dordrecht; Museum Kempenland, Eindhoven; Stadsschouwburg, Haarlem; Pathé City Theater, Amsterdam; Nieuwe De laMar Theater, Amsterdam.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels ruim 700 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2008 is geprognosticeerd op ca. ¤ 125 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, beveiligings- en communicatieconcepten, innovatie, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Einde persinformatie