Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 17 november 2008

---


Politie Hollands Midden Politie neemt vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles
De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén bestuurder was betrokken bij een aanrijding. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom raakte zaterdag 15 november rond 20.00 uur op de 3e Loosterweg een 50 jarige automobilist uit Hillegom van de weg. Hij bleek ongedeerd maar de schade aan zijn auto was aanzienlijk. Hij had gedronken en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 950 ug/l.

In Katwijk werd zondag 16 november rond 01.40 uur een 19 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden die met te veel drank op toch achter het stuur was gekropen. De uitslag van zijn ademanalyse was 475 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 15 november rond 02.40 uur een 30 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 705 ug/l.
Zondag 16 november rond 00.50 uur werd op de Plesmanlaan een 29 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Deze beginnend automobilist kwam bij zijn ademanalyse tot 390 ug/l.

In Leimuiden reed een 30 jarige automobilist uit Oud Ade zondag 16 november rond 02.50 uur met te veel drank op over de Kerklaan. De politie hield hem al in de gaten omdat hij in augustus en november van dit jaar ook al daarop was betrapt en liet blijken toch weer te gaan rijden. Dit was dus nu ook het geval. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 570 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog tien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Leiden ( 5x ), Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Gouda en Stolwijk.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog negen bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Lisse, Katwijk, Oegstgeest, Leiden ( 4x ), Leiderdorp en Ter Aar.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Regio Opsporingszaken in Team West
Dinsdag 18 november zijn de volgende onderwerpen te zien in het opsporingsprogramma Team West van omroep West: een winkeldiefstal bij parfumerie Douglas in Leiden en valse 50 eurobiljetten bij de Albert Heijn in Leiden.


Winkeldiefstal bij een parfumerie in Leiden

Op woensdag 8 oktober omstreeks 16.10 uur ziet een klant dat een man vier doosjes parfum pakt en deze in een tas doet. Meteen daarna loopt de man de parfumerie aan de Haarlemmerstraat uit. Hierbij gaat het alarm niet af. Kennelijk is de tas geprepareerd. De klant geeft de diefstal direct door aan de caissière. Deze is op dat moment echter alleen in de winkel kan en daardoor verder niets doen. De dader staat op beeld.
Valse briefjes van E50 bij een supermarkt in Leiden

Op donderdag 23 oktober omstreeks 13.15 uur rekent een man een pakje sigaretten af met een biljet van E50. Hierop verlaat hij de supermarkt aan de Hooigracht. Bij controle van het biljet ontdekt de caissière dat het om een vals biljet gaat. De dader staat op beeld. Na controle van de kassa's blijken er in totaal drie valse biljetten aanwezig te zijn.


Team West is iedere dinsdag te zien op RTV West om 17.42 uur en wordt om de twee uur herhaald tot 22.42 uur en vervolgens om 23.42 uur. De uitzending wordt de dag er na op woensdag herhaald om 06.00 een 11.00 uur. Heb je een onderwerp gemist of wil je een onderwerp nog eens goed nakijken, kijk dan op de website www.teamwest.nl.

Katwijk Politiefunctionaris in vrije tijd komt tussenbeide
Een 22 jarige politiefunctionaris is in zijn vrije tijd tussenbeide gekomen bij een handgemeen. Hij stond op de Koningin Julianalaan te wachten voor de brug toen hij getuige was van een handgemeen achter hem. Een 32 jarige inwoner van Katwijk werd hard aangepakt door een 37 jarige Katwijker. Een probleem in de relationele sfeer waarbij de 37 jarige indirect bij betrokken is lijkt debet te zijn aan de confrontatie. Twee toegesnelde agenten konden de twee mannen aanhouden. Ze zijn ter verhoor vervoerd naar het bureau.

Leiden Groep mishandelt meisje
Een 14 jarig meisje is op vrijdagavond 14 november omstreeks 22.45 uur door een groep meisjes mishandeld bij haar woning aan de Haagweg. Een conflict met één van hen was aanleiding hiertoe. Op enig moment vluchtte de hele groep in de richting van de Da Costastraat. Mogelijk zijn er mensen die iets gezien hebben. Wij verzoeken hen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.
De politie doet verder onderzoek.

Leiden Poging inbraak
De politie heeft vrijdagavond 14 november omstreeks 23.55 uur een 17 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Le Mairestraat. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een poging inbraak in de Evertsenstraat omstreeks 23.30 uur. De verdachte is ter verhoor meegenomen naar het bureau en is zaterdagmiddag 15 november weer in vrijheid gesteld. De politie doet nader onderzoek.

Leiden Motorrijder onderuit
Een 35 jarige motorrijder uit Schiedam is maandagochtend 17 november rond 7.00 uur ten val gekomen op de snelweg A4 in de richting van Amsterdam. De man werd door ijlings gestopte andere weggebruikers in zijn nabijheid afgeschermd voor overig wegverkeer. Zijn doorgegleden motorfiets veroorzaakte nog schade aan voorzijde van de auto van een 27 jarige inwoner van Rotterdam
De man is met pijnklachten aan de linkerheup en de borstkas vervoerd naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. De oorzaak van het ongeval is nog in onderzoek.


Leiderdorp Vrouw doet valse aangifte
Een 19 jarige vrouw uit Leiden blijkt een valse aangifte gedaan te hebben van een overval op maandagochtend 3 november in de Bloemerd. Zij zou door drie personen op scooters mishandeld en beroofd zijn onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit het onderzoek dat direct werd opgestart bleek dat er verschillende tegenstrijdigheden in haar verklaring zaten. Naar aanleiding van een op maandag 10 november gehouden groot buurtonderzoek/passantenonderzoek werden deze tegenstrijdigheden bevestigd. Diezelfde dag nog is de vrouw hiermee op het politiebureau geconfronteerd. Tijdens dit verhoor gaf de vrouw aan dat zij had gelogen. De beroving in de Bloemerd heeft dus nooit plaatsgevonden. De politie heeft het onderzoek inmiddels verder afgerond.

Alphen aan den Rijn Van fiets geduwd
Een 18 jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is zondag 16 november even na 02.30 uur zonder aanleiding van zijn fiets geduwd door twee fietsers met een donkere huidkleur. De Alphenaar reed over het fietspad van de President Kennedylaan en zag ter hoogte van de flat Wederikstraat dat twee fietsers hard kwamen aangereden. De twee staken de kruising met de Burgemeester Bruins Slotsingel over en spraken de Alphenaar aan. De twee eisten de fiets van de Alphenaar echter deze weigerde en reed hard door. Ter hoogte van de flat Lupinesingel kreeg de Alphenaar een harde duw waardoor hij viel. Hij liep schaafwonden op. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Waddinxveen Verdachte van vernielen politieauto aangehouden
De politie heeft zaterdagavond 15 november een 20 jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van het vernielen van een politieauto op het Zuidplashof. Agenten zagen hoe de man een sprint nam en op de motorkap sprong. De verdachte werd ter plaatse aangehouden.

Waddinxveen Gebroken been na aanrijding
Een 16 jarige bromfietser uit Waddinxveen heeft vrijdag 14 november even voor 19.00 uur een gebroken been opgelopen na een aanrijding met een 63 jarige automobilist uit Boskoop. De automobilist reed over de Kerkweg-Oost komende vanaf de hefbrug. De bromfietser reed op dezelfde weg maar in tegenovergestelde richting. De automobilist kreeg van een tegemoetkomende auto voorrang om linksaf te slaan om de Beukenhof in te rijden. Bij het afslaan zag de Boskoper de bromfietser over het hoofd waarna de aanrijding ontstond.

Gouda/Waddinxveen Chauffeur van omgevallen kraanwagen overleden
Een 23 jarige man uit Tiel is maandag 17 november in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden na een verkeersongeval op de Rijksweg A12. Het slachtoffer, chauffeur van een kraanwagen met aanhanger, is rond 06.45 uur net na het Gouwe aquaduct ter hoogte van de wegverlegging tegen de vangrail gereden. Mogelijk heeft het slachtoffer de wegverlegging te laat opgemerkt. Door de botsing is de kraanwagen met aanhanger gaan slingeren en over de kop geslagen. Een auto die op de aanhanger stond is weggeschoten en op de motorkap van een op de linker baan rijdende auto gevallen. Het slachtoffer is door de botsing op het wegdek terechtgekomen. Door de aanrijding was de volledige rijbaan geblokkeerd. Het verkeer in de richting Den Haag raakte hierdoor uren gestremd en werd omgeleid via de Rijksweg A20, A13 en de N11. Rijkswaterstaat heeft tijdelijk asfalt neergelegd en de rijbaan voorlopig vrijgegeven. Tussen 22.00 uur vanavond en 05.00 uur dinsdagochtend wordt dit deel van de weg gerepareerd. Er geldt tot vanavond vanwege het aangelegde asfalt een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Gouda Aanrijding kop/staart
Op maandagmiddag 17 november rondstreeks 12.30 uur zijn op de Burgemeester van Reensingel drie automobilisten betrokken geweest bij een aanrijding. Een 40 jarige inwoonster van Waddinxveen stond bij het verkeerslicht bij de Plaswijckweg en Groen van Prinsterersingel te wachten voor het rode licht, een 36 jarige inwoner van Gouda stond achter haar. Een 44 jarige autobilist uit Vleuten naderde de wachtrij, maar trapte het koppelingspedaal in, in plaats van het rempedaal. Een aanrijding kon niet uitblijven. Het voertuig dat vooraan stond in de rij werd door de tweede, doorschuivende, auto geraakt.
Met nekklachten zijn de betrokkenen vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Boete van 250 euro na kopstoot
Een 17 jarige Gouwenaar is in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 november aangehouden voor mishandeling. De Gouwenaar heeft bekend een 16 jarige Reeuwijker een kopstoot te hebben gegeven op de Achter de Waag. De Reeuwijker zou vuil hebben gekeken naar de Gouwenaar waarna deze hem de kopstoot gaf. De mishandeling was te zien op camerabeelden van Stadstoezicht. De verdachte werd op de Groeneweg aangehouden. Hij kreeg een geldboete van 250 euro.

Gouda Aanhouding voor diefstal portemonnee.
Een 20 jarige man uit Jud. Neamt (Roemenië) is maandag 17 november rond 11.45 uur aangehouden voor diefstal van een portemonnee van een 66 jarige vrouw uit Gouda. De vrouw liep in een supermarkt aan de Thorbeckelaan te winkelen toen de man kans zag om ongezien een portemonnee uit de aan het winkelwagentje hangede tas van de vrouw te stelen. De vrouw zag nog net de verdachte naar buiten rennen en sloeg alarm. Medewerkers van de winkel gingen achter hem aan en troffen hem aan in een tuin aan de Marga Klompe. Ze namen de man meer naar de winkel en droegen hem daar over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte bekende bij zijn verhoor. Na zijn bekentenis en het uitreiken van een dagvaarding, mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Haastrecht Verkeersongeval
Vrijdag 14 november rond 19.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de N207 tussen een personenauto en een vrachtwagen. Een 21 jarige automobilist uit Den Haag reed in de richting van de Goverwellebrug en kwam door vermoedelijk het natte wegdek op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Een 50 jarige vrachtwagenchauffeur uit Rheden probeerde een aanrijding te voorkomen door uit te wijken, echter dit mislukte. De voertuigen botsten nagenoeg frontaal tegen elkaar. De Hagenaar werd uit de auto geslingerd. De vrachtwagen reed na de uitwijkmanoeuvre links de dijk af waarbij hij nog net een verkeerspaal miste. De achterzijde van de vrachtwagen hing daarbij boven het fietspad. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Een echtpaar dat achter de vrachtwagen reed hebben zich na de aanrijding om de bestuurders bekommerd. De auto van de Hagenaar liep grote schade op. De Provincialeweg werd tussen de Stolwijkersluis en de Goverwellebrug tot 00.30 uur afgesloten. Twee omstanders schoten de hulpdiensten te hulp door het Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog negen bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Lisse, Katwijk, Oegstgeest, Leiden ( 4x ), Leiderdorp en Ter Aar.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.
verkeer te regelen.


------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326