Stern Groep


Stern neemt Renault Amsterdam over

Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse
automotive groep, maakt samen met Renault Nederland bekend, dat de eerder aangekondigde overname van Renault Amsterdam door Stern Groep thans is afgewikkeld.

Stern en Renault
Stern Groep heeft al meer dan 10 jaar het merk Renault in haar portfolio onder de naam Arend Auto. In het kader van de voorgenomen verdere uitbreiding van haar autodealerânetwerk heeft Stern thans Renault Amsterdam, met één vestiging in Amsterdam Zuid-Oost en 2 subdealers in Amsterdam en Abcoude, overgenomen. De vestiging in Amsterdam Zuid-Oost wordt toegevoegd aan Arend Auto (Noord) en daarmee wordt met 4 dealerbedrijven een mooi aaneengesloten bewerkingsgebied in Amsterdam, Zaandam en Volendam gerealiseerd. Arend Auto (Zuid) is met 6 dealerbedrijven en 1 subdealer actief in een aaneengesloten bewerkingsgebied in het zuiden van Nederland met vestigingen in âs-Hertogenbosch, Eindhoven, Heeze, Oss, Valkenswaard en Veghel.
De jaarlijkse afzet nieuwe Renault personenautoâs zal toenemen tot circa 3.800. De afzet Renault bedrijfswagens zal toenemen tot circa 900 op jaarbasis. Dit betekent dat het marktaandeel van Stern in de Nederlandse Renault markt toeneemt tot het strategisch gewenste percentage van minimaal 10%. Arend Auto heeft na deze overname in totaal circa 270 werknemers in dienst.

De heer Sybord van Renault Nederland: âRenault Nederland is zeer tevreden met deze overname door Stern die de laatste jaren een belangrijke partner van Renault is geworden voor de ontwikkeling van het merk in Nederlandâ