Endemol Entertainment

Contractverlening 'Goede Tijden, Slechte Tijden' tot 2011 RTL Nederland heeft het contract van de langstlopende Nederlandse soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden' verlengd tot 2011.

Endemol Nederland produceert de komende twee jaar het twintigste en eenentwintigste seizoen van de populaire serie. RTL 4- programmadirecteur Erland Galjaard heeft het goede nieuws vanmiddag gebracht aan de cast en crew in de Aalsmeerse studio. In de eerste tien weken van het negentiende seizoen zitten de kijkcijfers comfortabel tussen de één en anderhalf miljoen.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "GTST startte al in 1990 en is uitgegroeid tot een stukje televisiegeschiedenis. Na al die jaren heeft de soap zowel inhoudelijk als qua kijkcijfers een positieve groei doorgemaakt en is op een breed vlak succesvol. De serie is een belangrijk anker voor de vooravond van RTL 4 en er is gebleken dat, met name na de inhoudelijke veranderingen van de afgelopen tijd, de kijker de soap meer is gaan waarderen."

Kennard Bos, uitvoerend producent bij Endemol: "De contractverlenging betekent dat we voor de lange termijn weer een heleboel nieuwe, spannende en mooie verhaallijnen zullen inzetten. We kijken er nu al naar uit om die straks aan de kijker te mogen laten zien. GTST is na negentien jaar nog altijd in de bloei van haar leven. Dat zien we ook terug in de kijkcijfers en in de reactie van de kijkers."

Eerder dit jaar is de serie, naast de bestaande families Sanders en Alberts succesvol uitgebreid met een compleet nieuw gezin: de familie Huygens. Ook (gast)rollen van onder anderen Willeke Alberti en Marjolein Keuning worden door de kijker zeer gewaardeerd.

Behalve dat het goed gaat met de kijkcijfers, haalt de serie ook klinkende scores als het gaat om nieuwe media. GTST bezet op werkdagen vrijwel zonder uitzondering de nummer 1 positie van populairste streams; programma's die worden bekeken via internet. Daarnaast is het aantal bezoekers van de officiële site gtst.nl aanzienlijk toegenomen. Trok deze in dezelfde periode vorig jaar ongeveer 150.000 bezoekers per week, in de maand oktober van dit jaar waren het er ruim 280.000 per week. Ook de oplage van het digitale magazine 'Goede Tijden' dat producent Endemol eind augustus lanceerde, is in korte tijd opgeklommen tot maar liefst 62.500.

Over wat de kijker de komende weken te wachten staat laat Kennard Bos het volgende weten: "De verhaallijn van de vier vrouwen die samen een misdrijf hebben gepleegd, krijgt binnenkort een bloedstollende wending. En dan moet het hoogtepunt nog komen. In januari zullen de kijkers dat gaan zien en dan komen meerdere verhaallijnen tot een ontknoping. Maar hoe en wat, dat houden we natuurlijk nog spannend."

Uitzending: elke werkdag tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4. Website: gtst.nl