Persbericht

Adobe presenteert vernieuwd Flash Platform
Nieuwe Flash-technologieën versnellen ontwikkeling van applicaties, content en video

Amsterdam, 17 november 2008 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft vandaag tijdens Adobe MAX 2008 in San Francisco verdere vernieuwingen gepresenteerd aan het Adobe Flash® Platform. Het platform vormt een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers om webapplicaties, content en video te ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en apparaten. Deze nieuwe innovaties omvatten onder meer technologische previews van Adobe® Flash Catalyst(TM) (voorheen bekend onder codenaam Thermo) en de volgende versie van Adobe Flex® Builder(TM), codenaam Gumbo. Adobe kondigt verder de beschikbaarheid aan van Adobe® AIR(TM) 1.5 en een alpha-versie van Adobe Flash Player 10-software voor 64-bit Linux® besturingssystemen. Het Adobe Flash Platform is sterk geïntegreerd met het Adobe Creative Suite®-portfolio, de belangrijkste ontwerp- en ontwikkelsoftware voor nagenoeg iedere creatieve workflow.

"Adobe Flash-technologie heeft ontwikkelaars in staat gesteld het web en de manier waarop we ermee werken ingrijpend te veranderen", zegt David Wadhwani, general manager and vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "Het Adobe Flash Platform blijft zich ontwikkelen. Het biedt bedrijven alles wat zij nodig hebben om snel bedrijfskritische applicaties, interactieve webcontent en dynamische video's te ontwerpen en te ontwikkelen, die gebruikers via het web zullen bereiken."

Kortere time-to-market dankzij snel ontwerpen en ontwikkelen Nieuw op het Adobe Flash Platform is Adobe Flash Catalyst. Adobe Flash Catalyst is een professionele interactie-ontwerp tool voor het snel creëren van applicatie-interfaces en interactieve content zonder te programmeren. Met Flash Catalyst is het mogelijk om in Adobe Creative Suite 4 gemaakte ontwerpen volledig te importeren en snel te converteren in dynamische componenten zoals knoppen, schuifbalken en invoervelden. Afgeronde projecten kunnen direct in Flash Player of AIR worden getoond. In combinatie met Flex Builder is het mogelijk om met Adobe Flash Catalyst gelijktijdig te ontwerpen en te ontwikkelen. Voor bezoekers van MAX 2008 is een preview release van Adobe Flash Catalyst beschikbaar. Een publieke Bèta is naar verwachting begin 2009 beschikbaar op Adobe Labs. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/flashcatalyst .

De Flex Builder 'Gumbo' preview release, eveneens beschikbaar voor MAX 2008-bezoekers, breidt het gebruik van Flex uit naar een breder publiek van ontwikkelaars. Het programma biedt nieuwe datagecentreerde ontwikkelmogelijkheden voor de creatie van rijke internetapplicaties (RIA's). Gumbo verbetert tevens projectproductiviteit via de verbeterde ontwerp- en ontwikkel-workflow met Adobe Flash Catalyst en via verbeteringen aan basis ontwikkelmogelijkheden als de debugger, profiler en code-editor. Ga voor meer informatie naar http://labs.adobe.com/technologies/flex . Een nieuwe preview release van het open source Flex framework is ook beschikbaar op www.opensource.adobe.com .

Consistente ervaringen leveren op verschillende besturingssystemen en apparaten Adobe kondigt tevens de beschikbaarheid aan van Adobe® AIR(TM) 1.5, een kerncomponent van het Adobe Flash Platform waarmee webontwikkelaars rijke internetapplicaties buiten de browser kunnen leveren. Adobe AIR 1.5 biedt nieuwe functionaliteit en prestatieverbeteringen om aantrekkelijke AIR-applicaties te maken. Het programma herbergt de open source WebKit HTML engine en verbetert de prestaties van applicaties met 'SquirrelFish', de nieuwe WebKit JavaScript-interpreter. Adobe AIR 1.5 bevat ook een nieuwe, gecodeerde database die voldoet aan de beveiligingseisen voor bedrijven en data veilig opslaat op de computer van de klant. Verder bevat AIR 1.5 in Adobe Flash Player 10 geïntroduceerde functies zoals ondersteuning voor personaliseringsfilters en -effecten, originele 3D-transformatie en -animatie en uitbreidbare tekstuele vormgeving. Adobe AIR is per direct beschikbaar als gratis download voor Windows en Mac. AIR 1.5 voor Linux is naar verwachting voor het einde van dit jaar beschikbaar. Ga voor meer informatie over Adobe AIR naar www.adobe.com/products/air .

Ter versterking van Adobe's betrokkenheid bij de Linux-gemeenschap en als onderdeel van het streven naar cross-platform compatibiliteit van Flash Player is een pre-release 64-bit Linux-versie van Adobe Flash Player 10 beschikbaar. Deze is te vinden op Adobe Labs via www.adobe.com/go/linux64player . Dit biedt een eenvoudigere, originele installatie op 64-bit Linux-systemen en beëindigt de noodzaak van 32-bit emulatie.

Verder worden tijdens de MAX 2008-conferenties in San Francisco, Milaan en Tokyo previews van Adobe Flash Player 10 voor smartphones gedemonstreerd. Hierbij worden de laatste ontwikkelingen in het Open Screen Project getoond. Adobe Flash Platform-innovaties vormen een kernonderdeel van het Open Screen Project. Dit industrie-brede initiatief heeft tot doel rijke ervaringen voor verschillende schermen te leveren, gebouwd op een consistente runtime-omgeving voor open internetbrowsing en afzonderlijke applicaties op pc's, mobiele apparaten en consumentenelektronica. Ga voor meer informatie over het Open Screen Project naar www.openscreenproject.org .

Adobe Flash Platform-ecosysteem groeit
Het Adobe Flash Platform bestaat uit een groot en actief ecosysteem dat blijft groeien. De volgende bedrijven die vandaag nieuwe producten en diensten aankondigen, maken hier onderdeel van uit:


* Acesis presenteert een vernieuwende SaaS-oplossing waardoor het Adobe Flash Platform kan worden ingezet voor het meten van prestaties van artsen en reductie van medische fouten. www.acesis.com
* Cynergy kondigt een nieuwe media- en entertainmentdivisie aan, Cynergy.ME, voor de creatie van interactieve content en rijke internetapplicaties met gebruik van het Adobe Flash Platform. www.cynergysystems.com
* Ensemble introduceert Ensemble Tofino voor Visual Studio, een plug-in die .NET-ontwikkelaars in staat stelt om Flex front-ends te maken voor hun applicaties met gebruik van Microsoft Visual Studio. www.ensemble.com
* MicroStrategy maakt bekend dat zijn nieuwste versie van MicroStrategy 8(TM) het Adobe Flash Platform integreert en uitbreidt, zodat ontwikkelaars RIA's kunnen maken met geïntegreerde Business Intelligence. www.microstrategy.com
* SAP stelt SAP-ontwikkelaars in staat voordeel te behalen uit Flex-componenten om rijke gebruikers-interfaces te ontwikkelen voor SAP-applicaties. www.sap.com
* Zend presenteert het eerste resultaat van de samenwerking tussen Adobe en Zend. Adobe levert een bijdrage aan de ondersteuning van Action Message Format (AMF) in de nieuwe 1.7-versie van Zend Framework. Deze nieuwe AMF-component stelt ontwikkelaars in staat om datacommunicatie te verbeteren tussen Zend Framework PHP-componenten aan de serverzijde en Adobe Flex-componenten aan de klantzijde. http://framework.zend.com

Het Adobe Flash Platform is de praktische standaard voor het leveren van vernieuwende applicaties, content en video op het web. Adobe Flash Player is geïnstalleerd op meer dan 98 procent van alle desktops met internetverbinding en levert 81 procent van alle webvideo's wereldwijd. Met Flash Player worden content en applicaties consistent gepresenteerd in het door de gebruikers gewenste formaat. Ga voor meer informatie over het Adobe Flash Platform naar www.adobe.com/flashplatform .